Pokrećete vlastiti biznis? Klonite se ovih ideja

12/04/2011

Ako planirate krenuti u poduzetničke vode dobro razmislite jer neke su ideje od samog početka osuđene na propast. Nekada se jednostavno radi o pogrešnoj ideji u pogrešno vrijeme ili se neuspjeh dogodi kada se pokušavaju kopirati zamisli onih koji su uspjeli, piše Business.hr.

1. Nemojte planirati napraviti biznis koji bi trebao biti zamjena Googlu koji je apsolutni vladar u  području internetskih tražilica. Uz njega možemo eventualno navesti tražilicu Bing. Jeste li čuli za Cuil i Wolfram Alpha? Ne? Nije ni čudo jer su te ideje bili potpuni promašaji.

2. Nemojte pokušavati ubiti komunikaciju e-mailom. Veliki Google već se neko vrijeme muči kako bi mogao konkurirati Facebooku i Twitteru, a  svi se sjećamo kako je pokušao ubiti jedan od svojih najboljih proizvoda, e-mail. Svojedobno su pokrenuli Google Wave koji je trebao objediniti komunikaciju e-mailom i instant messaging. I ova ideja se pokazala jako lošom.

3. U propast vodi i izrada automobila po svom ukusu. Do sada je u ovom području jedino bila uspješna kompanija Tesla, no od svog osnutka 2003. prodala je manje od 2.000 automobila, tako da prema nekima ni tu ne možemo govoriti o nekom velikom uspjehu. Na primjeru tvrtki Fisker, V-Vehicle, Aptera vidi se koliko je ovo loša ideja.

4. Internet je teško naštetio glazbenoj industriji,a pokretanje web glazbenog biznisa je loša ideja. Izuzetak je jedino iTunes.

5. Spojiti web i televiziju još je jedna zamisao koja se dosada pokazala lošom. No, kompanije Boxee, Roku i Google još uvijek se ne predaju, iako još nisu postigle uspjeh na ovom području.

6. Pokretanje blog servisa. Taj brod je već otplovio.

7. Planirate krenuti u biznis s proizvodima koji roditeljima s malom djecom pokušavaju olakšati život. Nemojte jer je tržište premalo da bi postigli uspjeh. (jk)

 

Izvor: www.business.hr

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox