Popijač: Sve što je dobro za gospodarstvo treba pozdraviti

10/03/2011

Ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Đuro Popijač, upitan uoči vladine sjednice kakva je poruka Vladi potpora poslodavaca mjerama guvernera HNB-a Željka Rohatinskog odnosno jesu li usmjerene protiv Vlade ili ne, odgovorio je da ne zna kakve poruke i kome poslodavci šalju.

Mi sa svim poduzetnicima, koji su organizirani bilo kroz udruge ili Hrvatsku gospodarsku komoru ili na pojedinačnoj razini, konstantno i kontinuirano radimo po mnogim pitanjima, a u zadnje vrijeme najviše o investicijama i zapošljavanju. Zaista ne bih komentirao šalje li netko nekome ovakvu ili onakvu poruku - rekao je ministar Popijač. Upitan o najavama (prema medijima iz udruge poslodavaca) da će nakon što je guverner Rohatinski oslobodio 6,3 milijardi kuna biti otvoreno od 20 do 30 tisuća radnih mjesta ministar Popijač je odgovorio kako nije čuo za takve poruke osim onoga što je interpretirano u medijima. Kazao je kako u svakom slučaju pozdravlja inicijativu da taj najvitalniji i najjači dio hrvatskog gospodarstva - poduzetništvo - krene u intenziviranje zapošljavanja.

Okupljanje 20 do 30 najbogatijih igrača

Na upit nisu li poslodavci mogli isto tako dati potporu i Vladi ministar Popijač je odgovorio da nije ni od koga tako eksplicitno čuo te da su to samo interpretacije u novinama. Najavio je kako se priprema zajednički sastanak vezano za investicije u privatnom sektoru, nastavak razgovora oko otklanjanja određenih barijera napominjući kako se sigurno može još puno više napraviti u tom pravcu. Moramo zaista vidjeti što možemo učiniti za poticaje i jačanje investicija u privatnom sektoru - kazao je najavljujući skup - 20-30-tak najvećih igrača na našem gospodarskom prostoru.

Namjera je govoriti o tome kako oni gledaju na kretanja na tržištu rada, misle li u ovoj godini raditi programe otpuštanja i zbrinjavanja radnika te imaju li u planu pojačati aktivnosti za smanjenjem broja nezaposlenih, dodao je. Sve te aktivnosti, bez obzira koji je razlog motivirao bilo koga da učini pomak u gospodarstvu, je za pohvaliti. Nama je najvažnije da se institucije i sami gospodarstvenici uključuju u napore Vlade za oživljavanje gospodarstva i povećanje zaposlenosti u Hrvatskoj, naglasio je Popijač. Na upit misli li to i za potez guvernera Rohatinskog ministar Popijač je odgovorio da je sve ono što je dobro za gospodarstvo za pozdraviti i da vjeruje kako će to donijeti određene efekte. (Hina/mš)

 

 

 Foto: Boris Scitar/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox