Prirodni plin i HEP potpisali aneks dugoročnog ugovora o prodaji plina

29/12/2011

Prirodni plin d.o.o., član INA Grupe, i HEP Proizvodnja d.o.o. potpisali su aneks dugoročnog Ugovora o prodaji prirodnog plina na razdoblje od dvije godine, odnosno do 31. prosinca 2013., izvijestili su iz Ine dodajući da je aneks tog ugovora potpisan 23. prosinca.

Sukladno dogovorenim uvjetima predviđena je isporuka oko 750 milijuna prostornih metara prirodnog plina godišnje, što je nešto više nego u prethodnom razdoblju.

Dogovor oko toga postignut je nakon što je HEP proveo natječajni postupak i prihvatio ponudu tvrtke Prirodni plin te su detaljno usuglašeni svi uvjeti isporuke.

Direktorica tvrtke Prirodni plin Davorka Tancer povodom toga je izjavila da je ''HEP Proizvodnja još jedan veliki kupac koji je nakon Petrokemije izabrao Inu, odnosno Prirodni plin kao svog dobavljača, a temeljem isključivo komercijalnih uvjeta.''

Za pregovore ističe da su vođeni u duhu dobrih partnerskih odnosa te se nada da će u tom duhu biti nastavljena i buduća suradnja.

Naglasivši da je to vrlo važan ugovor za Inu, predsjednik Uprave Ine Zoltan Aldott istaknuo je i da je ''HEP jedan od ključnih Ininih partnera te da su u Ini iznimno zadovoljni što su u HEP-u još jednom prepoznali Inu i Prirodni plin kao pouzdane i kvalitetne opskrbljivače.'' (Hina/jh)

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox