Puljić (na bijelom konju): Htjeli smo dati doprinos u rješavanju nezaposlenosti

11/03/2011

Inicijativa "Radom iz krize" nije bila samo inicijativa Agrokora, želje je bila da se dodatnim novim zapošljavanjem da doprinos i pozitivan signal cjelokupnoj situaciji u gospodarstvu, izjavila je starija izvršna potpredsjednica koncerna Agrokor Ljerka Puljić upitana za komentar inicijative skupine hrvatskih tvrtki.

 

Želja je bila da se zapravo kroz dodatno novo zapošljavanje jedan dio ljudi, koji traže prvi posao, zaposli odmah, istina na određeno vrijeme, ali da se na neki način da doprinos i pozitivan signal cjelokupnoj situaciji u gospodarstvu, a prvenstveno doprinos u rješavanju najvećeg problema, koji zaista objektivno postoji, a to je nezaposlenost - kazala je Puljić odgovarajući na pitanje novinara u Hrvatskoj gospodarskoj komori gdje je sudjelovala na konferenciji o provedbi politike zaštite potrošača.

Dodala je kako bi kompanije novu zaposlenost financirale vlastitim kapitalom. Puljić je to rekla upitana da prokomentira inicijativu hrvatskih tvrtki za spašavanje ekonomije, među kojima je i Agrokor, odnosno kako bi Agrokor sa poticanjem novih radnih mjesta tu mogao pomoći i u kojem obujmu.

U pozivu, upućenom iz Unex grupe u srijedu navečer, za četvrtak u podne najavljenu, a jučer ujutro odgođenu konferenciju za novinare, Agrokor je bio na popisu skupine od 27 hrvatskih poduzeća koja su, kako je navedeno, "odlučila dati vlastiti doprinos novom zapošljavanju i otvoriti više tisuća radnih mjesta, a nastavno na inicijativu guvernera Željka Rohatinskog, odnosno Hrvatske narodne banke za nove projekte, rast izvoza i zapošljavanje". U jučerašnjoj obavijesti iz Unex grupe o odgađanju tiskovne konferencije na temu inicijative koju je pokrenula grupa hrvatskih poduzeća navedeno je kako je u međuvremenu na istu temu sazvan sastanak u Ministarstvu gospodarstva te se stoga konferencija odgađa. U izjavi novinarima uoči jučerašnje vladine sjednice potpredsjednik Vlade za investicije Domagoj Milošević najavio je kako će do sastanka s poduzetnicima doći početkom idućeg tjedna, odnosnu u ponedjeljak, a skup "20-30-tak najvećih igrača na našem gospodarskom prostoru" jučer je najavio i ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Đuro Popijač. (Hina/MJ)

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox