RALU Logistika prije roka završila izgradnju novog skladišta u Rugvici

05/03/2024

RALU Logistika, vodeći domaći i regionalni 3PL pružatelj integrirane logističke usluge u režimu, dovršio je izgradnju novog dubokosmrznutog skladišta u Rugvici i to prije predviđenog roka.


Time je zaključen posljednji investicijski ciklus tvrtke vrijedan više od 15 milijuna eura, a kojim tvrtka povećava svoje skladišne kapacitete smrznutog režima te stvara uvjete za daljnji rast poslovanja i ispunjavanje sve većih potreba tržišta za 3PL uslugom u hladnom lancu.

Radovi na novom skladištu za duboko smrznuti i hlađeni režim započeli su u svibnju 2023. u poslovnoj zoni Dragošička u Rugvici. Izgradnjom novog skladišta, kapaciteti RALU Logistike rasli su za 6.500 novih paletnih mjesta, uz već postojećih 10.000 mjesta.

Novim investicijama, RALU Logistika odgovara na rastuće potrebe klijenata, kojima je za daljnji rast u modernim tržišnim uvjetima ovaj segment logistike ključan. Kako bi im se osigurala visokokvalitetna i kontinuirano stabilna usluga, kompanija je pokrenula i zapošljavanje na novih 100 radnih mjesta, a u sljedećih pet godina planira se daljnje povećanje broja zaposlenih.

Ove godine RALU slavi 35 godina uspješnog rada tijekom kojih je otvoreno pet distribucijskih centara, a proizvode naših klijenata dostavljamo na 6.500 dostavnih mjesta diljem zemlje. Flota je kontinuirano rasla i danas broji 300 transportnih jedinica s mogućnošću dva režima hlađenja. Važnu obljetnicu obilježavamo završetkom investicijskog ciklusa i otvaranjem novog skladišta što znači da ćemo nadolazeću sezonu dočekati još spremniji. Novo skladište nam omogućuje pružanje još bolje razine kvalitete usluge postojećim klijentima, a spremni smo i za nove klijente kojima je potrebna provjerena i vrhunska usluga u hladnom i smrznutom režimu. Dodatno, slijedom rasta kapaciteta skladišta, plan rasta flote uključuje 25 novih tegljača i poluprikolica za međunarodni transport i 10 distribucijskih vozila za dostavu robe po Hrvatskoj, izjavio je Mario Mesaroš, predsjednik Uprave RALU Logistike.

Novi skladišni centar dizajniran je prema potrebama klijenata s velikim tzv. „expeditom“, odnosno potrebnim  prostorom za komisioniranje gotovih proizvoda po dostavnom mjestu. Sve skladišne operacije odvijaju se uz moderan WMS sustav koji omogućava efikasne procese i brzu i kvalitetnu uslugu. Kontinuiranim ulaganjima, koja ukupno dosežu preko 80 milijuna EUR, RALU Logistika potvrđuje vodeću poziciju na tržištu u regiji.

RALU, kao jedna od najvećih logističkih kompanija u regiji, trenutno zapošljava više od 600 zaposlenika. Kompanija, osim skladišno-distributivne usluge, nudi uslugu transporta na području cijele Europe, na tržištima kao što su Njemačka, Nizozemska, Belgija, Luksemburg, Švicarska, Italija, Austrija, Velika Britanija, Češka, Slovačka, Mađarska, Slovenija, BiH i Srbija. PS/SM

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox