Red posla – red pjesme dobitna su kombinacija mladog poljoprivrednika Alena

24/05/2022

Na OPG-u mladog Alena Đurića nikad nije dosadno. Rano ustajanje i obradu zemlje prate i komunikacija s kupcima kojima plasira svoje proizvode, praćenje novih trendova i natječaja u poljoprivredi, ali i tamburaška glazba te nogomet. No, ako ste ikad upoznali nekoga iz Košutarice u Općini Jasenovac, onda znate da je “red posla - red pjesme” dobitna kombinacija za uspjeh.


Alena smo ulovili u samom završetku sjetve. Zemljana prašina i jarko sunce pokrivaju prostor oranice koju Alen obrađuje. Zajedno s roditeljima, obradit će 100 hektara zemlje i poručuje da neće stati na ovome već će nastaviti razvijati svoje Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo. Soju, suncokret, pir i kukuruz u rinfuzi će u cijelosti plasirati na vanjska tržišta, konkretno Njemačku za koju već ima ugovorene kupce.

Posljednje četiri godine OPG Đurić je u punoj brzini. Tome je zasigurno pomoglo i 372.000 kuna koliko je ovaj mladi poljoprivrednik na mjeri 6.1.1. dobio, a čime je financirao kupnju kombajna, sijačice i prskalice, poručuju iz Razvojne agencije SIMORA koja je Đuriću radila prijavu, ali i dugi niz godina prati njegov rad.

Sredstva koja sam dobio bila su vjetar u leđa i definitivno nam pomogla da budemo konkurentniji. Danas se bavimo eko poljoprivredom, a za sve što proizvedemo imamo kupce. Svi se trebaju informirati i koristiti ono što im je ponuđeno. Ponekad se uz poslove koji dnevno traju više od osam sati teško pronađe vrijeme, ali pravovremena informacija, savjetovanje, kao i organizacija posla, recept su kako  pokrenuti razvoj!, rekao je uvijek nasmijani Alen.

Osim što završava studij agronomije, Alen je i nogometaš lokalnog nogometnog kluba NK Mladost, a vremena pronađe i za svirku, pa je sa svojim bendom u kojem svira basprim ili brač čest gost na raznim proslavama. Planove za dalje, Alen već ima.

Potrebno nam je još zemlje te silosi i sušare za skladištenje žitarica. Bavimo se i medom, pa je i punionica meda san svih medara na našem području., kaže Đurić koji ne odustaje i nastavlja se baviti poslom koji voli u Sisačko-moslavačkoj županiji koja je u samom vrhu po povučenim sredstvima za ruralni razvoj u Hrvatskoj.

PS/SM

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox