Sastanak sa samim sobom je daleko najvažniji sastanak

08/08/2019

Ništa nije čudno, sastanak možete održati i sami sa sobom. I što je najvažnije, sastanci sa samim sobom su najvažniji sastanci i imaju apsolutni prioritet održavanja u odnosu na bilo koju vašu drugu aktivnost.


Sastanak sa samim sobom je planirano vrijeme pojedinca koje posvećuje analizi (stanje, potrebne aktivnosti) svojih problematika iz definiranih područja svoga djelovanja bez sudjelovanja drugih. To je alat koji omogućava pojedincu da bude sustavno učinkovitiji u planiranju, organizaciji, vođenju, upravljanju ljudskim resursima, kontroli i unapređenju u namjeri da postigne planirane (željene) ciljeve na optimalna način.

Uporaba

1. Prema ciljevima

- Uklanjanje negativnih stanja: kašnjenja, nekvalitetno, nedovoljno, nezadovoljstva, neodgovarajuće trošenje resursa (prekomjerno, premalo); nema postizanja stanja izvrsnosti ako su prisutna negativna stanja (problemi) – sastanak sa samim sobom je najbolji način da probleme do kraja utvrdimo i definiramo način i vrijeme za njihovo rješavanje.

- Unapređenja (činiti kvalitetnije, više, jeftinije, brže, lakše jednostavnije, cjelovitije, sustavnije, univerzalnije); stvari se uvijek mogu unaprijediti i sastanak sa samim sobom je prilika da to kontinuirano i sustavno činite.

- Pokretanje razvojnih aktivnosti: Nemoguće je uspješno realizirati projekte ako ih ne pratite kontinuirano od ideje pa do realizacije – redoviti i valjano strukturirani sastanci sa samim sobom su garancija da će vaši projekti biti uspješni.

2. U odnosu na koga?

- vas

- drugih osoba koje su u interakciji s vama (obitelj, suradnici, poslovni partneri, prijatelji, članovi zajednice u kojoj živite i radite).

3. Za područja vašeg života (profesionalni život, financije, zdravlje, emocionalni život, intelektualni život, obitelj, društveni život) SŠ/PS

 

Autor teksta: Milan Grković

Izvor: Poslovni savjetnik br. 128

Ostatak teksta možete vidjeli klikom na PDF ikone

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox