Schneider Electric i AVEVA udružuju se s IN-CORE Systèmes kako bi unaprijedili proces proizvodnje baterija za EV

21/06/2024

Schneider Electric, lider u digitalnoj transformaciji upravljanja energijom i automatizaciji, i AVEVA, globalni lider u industrijskom softveru, digitalnoj transformaciji i održivosti, najavili su partnerstvo s IN-CORE Systèmes kako bi poboljšali učinkovitost proizvodnje baterija za električna vozila (EV).


Suradnja će povezati performanse na razini elektroda s konačnim performansama ćelija i pružiti kupcima cjelovitu sliku podataka za poboljšanje procesa.

S eksponencijalnim rastom tržišta EV-a, proizvodnja baterija pod konstantnim je pritiskom poboljšanja kvalitete, učinkovitosti i poslovnih rezultata. Ovo povećanje proizvodnje može dovesti do novih problema, uključujući neistražene načine kvara i dodatne varijacije u procesu, što zauzvrat može stvoriti operativne, materijalne i radne gubitke.

Posljednjih godina proizvodnja baterija za EV bilježi stvaranje do 20% otpadnog materijala, te neučinkovitu upotrebu energije - za proizvodnju 1 kWh ćelije baterije za EV potrebno je nevjerojatnih 47 kWh energije. Ove izazove moguće je ublažiti samo većim operativnim uvidima, čemu cijela grupacija teži.

Partnerstvo između Schneider Electrica, AVEVA-e i IN-CORE-a donijet će veću povezanost podataka u proizvodni proces rješavanjem sljedivosti podataka na razini elektroda. IN-CORE Traceability rješenje radit će s AVEVA System platformom kako bi povezalo kritične parametre s proizvodnjom elektroda, konačnim performansama ćelija i pakiranja, pružajući relevantne podatke u pravom trenutku i formatu kako bi se osigurala cjelovita slika podataka. Ovo pruža kupcima pozitivne rezultate kao što su:

• Brže rješavanje problema na terenu

• Smanjenje otpada

• Optimizacija proizvodnje

• Optimizacija materijala

Operativni izazovi najveća su prepreka uspjehu u proizvodnji baterija za EV, rekla je Christel Galbrun, predsjednica odjela mobilnosti u Schneider Electricu. Rast potražnje zahtijeva bolju kvalitetu i učinkovitost, dok smanjujemo različitosti i otpad. Ovo partnerstvo s IN-CORE donijet će nove razine povezanosti podataka na tržište EV i pomoći kupcima uspostaviti cjelovitu arhitekturu podataka kroz sve procese.

Drago nam je što možemo surađivati sa Schneider Electricom kako bismo riješili jedan od ključnih izazova na tržištu EV, povezanost podataka na razini elektroda, rekao je Michel Popovic, izvršni direktor i direktor prodaje IN-CORE Systèmes. Zajedno možemo prikupljati podatke o sljedivosti, povezati ih s ostatkom vrijednosnog lanca i kontekstualizirati ih kako bismo donijeli trenutnu vrijednost kupcima.

PS/SM

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox