Sedam inovativnih projekata dobili potporu programa „Pokreni nešto svoje“

01/03/2018

Predstavnici ACT Grupe i tvrtke Philip Morris Zagreb d.o.o, predstavili su dobitnike potpore drugog natječaja programa potpore poduzetničkim projektima u Hrvatskoj.


Najboljih sedam projekata prijavljenih na natječaj, koji će osim financijske potpore dobivati i kontinuiranu savjetodavnu poslovnu podršku za razvoj svojih projekata tijekom sljedećih šest mjeseci su:

Brlog zadružna pivovara
OmoLab – obrt za vizualne komunikacije
Prostor rodne i medijske kulture K-zona
Savez izviđača Hrvatske
Vilko Klein
Vollo tehnologije d.o.o.
Zelena energetska zadruga.

U drugoj godini provedbe programa, na natječaju smo ponovno zabilježili vrlo dojmljiv odaziv, ne samo prema broju prijava, već i radi činjenice što su prijavljeni projekti vrlo dobro osmišljeni i razrađeni. Pred nama je ove godine bio još teži zadatak izabrati one najbolje, što samo govori koliko je u našoj sredini prisutno izvanrednog poduzetničkog potencijala, u kojem snažne volje, odličnih ideja i entuzijazma doista ne nedostaje“, izjavio je Teo Petričević, direktor ACT Grupe.

Na natječaj otvoren 24. listopada 2017. godine pristiglo je ukupno 316 prijava iz cijele Hrvatske, od kojih je u drugi krug procjene od strane stručne komisije odabrano 20 projekata. Odabrani projekti, finalisti natječaja, izdvojili su se prema inovaciji koju donose, društvenom utjecaju kojeg će projekt imati te prema potencijalu rasta i održivosti projektne ideje.

Od samog početka i razvoja koncepta ovog programa bili smo orijentirani na njegovu dugoročnost i stvaranje konkretne mjerljive razlike za mikropoduzetnike u Hrvatskoj kojima treba strukturirana podrška. Ponosni smo što i kroz drugu generaciju ovog programa vidimo prisutan velik i kvalitetan odaziv, ali i stvaran utjecaj koji ovaj program omogućuje“, dodao je Stanko Kršlović, voditelj korporativnih poslova Philip Morris Zagreb, d.o.o.

Program „Pokreni nešto svoje“ namijenjen je poduzetnicima početnicima i mikro poduzećima te direktno odgovara na njihove potrebe za početak i razvoj poslovanja. Program provodi ACT Grupa, zajednica društvenih poduzetnika, podržavajući kroz njega projekte s pozitivnim društvenim utjecajem kroz mentorsku podršku i bespovratna financijska sredstva.

Za sufinanciranje projekata u drugoj godini programa osiguran je iznos ukupne vrijednosti od 536.295,00 kuna, a odabrani projekti bit će financirani do maksimalne vrijednosti 80.000,00 kuna. Program financira Philip Morris Zagreb d.o.o.

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox