Sense Consulting ugovorio provedbu regulatorne reforme u Iraku za 3,6 milijuna kuna

26/03/2012

Tvrtka za poslovno savjetovanje Sense Consulting potpisala je ugovor vrijedan 3,6 milijuna kuna o pružanju savjetodavnih usluga i primjeni rješenja elektroničke uprave za potrebe regulatorne reforme u Iraku, priopćeno je iz te tvrtke.

Usluge Sense Consultinga vezane su uz projekt suradnje iračke i američke vlade na stvaranju pretpostavki za uspješan razvoj iračkog gospodarstva. Ukupna vrijednost ugovora iznosi 3,6 milijuna kuna, a potpisan je na rok od četiri godine, stoji u priopćenju.

Ugovorom se obuhvaćaju usluge savjetovanja za poticanje atraktivnog poslovno-investicijskog okruženja kroz pojednostavljenje administrativnog okvira te uspostavu institucionalnih pretpostavki i organizacije za provedbu regulatorne reforme.

Među ugovorne obaveze spada i utvrđivanje poslovnih procesa, oblikovanje i uspostavljanje središnjeg elektroničkog registra propisa te provedba reforme u 32 ministarstva, 8 regulatornih institucija i 15 provincija. Posebni ciljevi projekta su smanjivanje administrativnih prepreka za poslovanje i stvaranje učinkovitog modela javno-privatnog partnerstva u provedbi reforme.

U realizaciji projekta u Iraku sudjelovat će savjetnici i suradnici Sense Consultinga koji su poslovno iskustvo stjecali tijekom uspješnog rada na sličnim poslovima s brojnim vladama, vladinim institucijama i drugim organizacijama javnog sektora, te tvrtkama u Hrvatskoj i inozemstvu, kaže se u priopćenju.

Novi projekt je nastavak dosadašnjih projekata Sense Consultinga u javnom sektoru poput pripreme i primjene rješenja regulatorne reforme i elektroničke uprave u Vijetnamu, Siriji i Egiptu, pružanja savjetničkih usluga vladama SAD-a, Albanije, Armenije, Bangladeša, Crne Gore, Kosova, Makedonije i Srbije, te međunarodnim organizacijama - uključujući EU, UNDP, Svjetsku banku, USAID i dr. (Hina/jh)

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox