Šibenik i tvornica čokolade; u glavnim ulogama: Slatke stvari i zona Podi

03/03/2011

Tvrtka privlačnog naziva Slatke stvari, najavila je gradnju novog proizvodnog pogona u Podi kod Šibenika, piše poslovni.hr. U pogon proizvodnje konditorskih ukrasa uložit će se 2 milijuna eura, a proizvodi će direktno odlaziti u izvoz.

 

Iz tvrtke navode da je projekt gotov i da je za realizaciju potrebna još samo građevinska dozvola te ako sve pođe kako treba, gradnja počinje ovog proljeća.

Slatke stvari proizvodit će sve moguće vrste ukrasa za kolače, perlice, cvijeće, karamel-kuglice i slično, a svi će se proizvodi s proizvodne trake automatski slati u izvoz.

Tvrtka je osnovana u Vodicama, a 2010. ulazi u sastav nizozemske konditorske kompanije Alldra, specijalizirane za proizvodnju ukrasa za slatkiše i čokolade s klijentima poput Nestléa, Dr. Oetkera i Unilevera.

Tvornica bi za početak trebala zaposliti desetak ljudi, ističu iz tvrtke koja je zemljište od oko 8 tisuća kvadratnih metara kupila na natječaju koji je prošlo ljeto raspisao Grad Šibenik. Pogon je prvotno bio planiran za Rumunjsku, no Alldra nije bila zadovoljna tamošnjim uvjetima, a ovdje su dobili i dobru cijenu za zemljište i veliku pomoć od vodstva zone Podi, pa su čak i zanemarili klasične hrvatske probleme: birokraciju i sporu administraciju.

Strojevi za pogon već su stigli u Šibenik, piše poslovni.hr, pa se samo čeka početak radova i zona Podi može postati pravi čokoladni raj. (MJ)

 

Izvor: www.poslovni.hr

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox