Sinergija pokreće promjene: Nagrađeni studenti Ljetnog kampa

03/10/2011

Kao završnica ovogodišnjeg 11. Ljetnog kampa, u Ericssonu Nikoli Tesli je održan skup „Sinergija pokreće promjene“ koji je, uz domaćine, okupio i brojne sudionike Ljetnog kampa te predstavnike akademske zajednice iz zemlje i inozemstva. Pri tom su dodijeljene nagrade najboljim studentima na najznačajnijim projektima. 

Ove je godine čak 54 studenta, a među njima i 4 iz inozemstva, radilo punih 5 tjedana na 23 projekta, uz sudjelovanje 31 mentora iz Ericssona Nikole Tesle. Među njima se istaknula grupa studenata zagrebačkog FER-a, nagrađena za „Interaktivne usluge i preglednik video komunikacije“ za Ericsson Mobile Health. Najbolji novi slučaj uporabe postojeće aplikacije osmislila je skupina njihovih kolega za aplikaciju za doktorske vizite u sklopu Bolničkog informacijskog sustava dok je za najbolju individualnu izvedbu u timu nagrađen student sarajevskog ETF-a. 
Do sada je na Ljetnim kampovima više od 300 studenata i preko 100 mentora radilo na 182 projekta i 102 prototipa. Ta je suradnja rezultirala s 3 Rektorove nagrade, 34 objavljena stručna članka, 14 obranjenih doktorskih disertacija, 16 doktorskih disertacija u finalnoj fazi te čak 170 diploma povezanih s radom u Ljetnom kampu.  (PS/JK)

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox