Socijalno inteligentan šef

09/03/2012

Kada je prije 15 godina američki psiholog Daniel Goleman objavio knjigu „Emocionalna inteligencija“ ona je vrlo brzo dospjela na listu najprodavanijih knjiga u SAD-u i tamo ostala preko godinu dana. Postala je poznata u cijelom svijetu i prodana u preko pet milijuna primjeraka.

Glavna ideja u knjizi bila je da uspjeh u životu i poslu ne ovisi samo o kognitivnoj nego i emocionalnoj inteligenciji, tj. o našoj sposobnosti da budemo svjesni svojih emocija i znamo njima upravljati. Dakle, nije dovoljno samo da imamo visok kvocijent inteligencije, potrebno je da budemo pametni i kad su u pitanju naše emocije.

Deset godina kasnije Goleman je objavio novu knjigu pod nazivom „Socijalna inteligencija“ koja je manje usmjerena na pojedinca, a više na odnose. Prema Golemanu biti socijalno inteligentan znači biti pametan kad su u pitanju odnosi s drugim ljudima. To znači biti empatičan, prepoznati što druga osoba osjeća, razumjeti stvari iz njenog kuta gledanja i s lakoćom s njom komunicirati. Dakle, potrebno je ne samo znati prepoznati osjećaje kod drugih nego i djelotvorno reagirati na temelju njih.

Goleman tvrdi da socijalna inteligencija ima i svoju neurofiziološku podlogu. Naime neuroznanost je otkrila da je naš mozak druželjubiv te da se svaki put kad smo u interakciji s drugom osobom blisko povezuje s mozgom te osobe. Na taj način utječemo na mozak i na tijelo druge osobe, kao i što ta druga osoba utječe na nas. Nedavno su otkriveni tzv. zrcalni neuroni, nove moždane stanice koje se povezuju s moždanim stanicama druge osobe. Za vrijeme interakcije, neuroni u mozgu svake osobe usklađuju se s neuronima u mozgu druge tako da i njihovi fiziološki procesi postaju usklađeni. Kad osjećamo povezanost s drugom osobom - bez obzira radi li se o poslovnim pregovorima, romantičnom sastanku ili odnosu s djetetom ili učenikom – broj otkucaja srca se usklađuje, ritam disanja i ostali fiziološki procesi se usklađuju i to pomaže da se naša interakcija glatko odvija. Izgleda da imamo nešto što bi se moglo nazvati socijalni mozak koji dovodi to toga da se u našem tijelu odražava ono što se odvija u tijelu osobe s kojom komuniciramo.

 

Cijeli članak pročitajte u novom broju časopisa Poslovni savjetnik, ožujak 2012., broj 83.,  str. 26-27
Autor: dr.sc. Majda Rijavec

 

 

 

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox