STRUČNJACI ODGOVARAJU: Kako prodati na EU tržištu?

22/07/2016

Ulaskom Hrvatske u EU otvorilo se veliko tržište roba i usluga gdje domaće tvrtke mogu bez ikakvih administrativnih zapreka slobodno poslovati i prodavati svoju robu i usluge.


Pretplatnika iz Pule zanimalo je kakva je procedura u plasiranju proizvoda i usluga na tržištu EU? Postoje li kakve posebne procedure, administrativne zapreke ili bilo koje druge prepreke koje bi eventualno mogle obeshrabriti ih na taj potez. Odgovor na pitanje daje stručnjak iz područja prodaje, Emil Pavić, suradnik časopisa Poslovni savjetnik.

Odgovor: Ono što je odmah važno napomenuti je da je poslovanje s EU jednostavnije i općenito je korporativna kutura bolja nego na našem tržištu. Stvari idu brže, roba se uglavnom plaća odmah ili u roku od nekoliko dana te je općenito, sigurnost naplate puno bolja. No, kako krenuti? Prvo trebate...

 

Cjelokupni odgovor potražite u broju 133/134 srpanj/kolovoz 2016.  Poslovnog savjetnika. Više na linku.... 
http://www.poslovni-savjetnik.com/narudzbenica-mjesecnika-poslovni-savjetnik

Ukoliko imate pitanje iz područja poreza, prava i/ili radnih odnosa za naše stručnjake, pitanje pošaljite na info@poslovni-savjetnik.com

Uz pitanje pošaljite nam i broj R1 računa kojeg ste po uplaćenoj pretplati primili od nas. Na najzanimljivija pitanja pretplatnika Poslovnog savjetnika, dat ćemo pisane odgovore u jednom od idućih brojeva Poslovnog savjetnika.

Ukoliko ste pretplatnik Poslovnog savjetnika, pitanje možete postaviti putem telefona u za to predviđeno vrijeme, naši savjetnici rado će vam odmah odgovoriti i riješiti vaše nedoumice iz područja poreza, prava i radnih odnosa. NAPOMENA: savjetnici NE odgovaraju na pitanja iz područja računovodstva, npr. knjiženja u glavnoj knjzi, te na pitanja vezano uz popunjavanje raznih poreznih obrazaca. Na takva pitanja dajemo savjete u okviru pretplate na časopis "Računovodstvo i porezi u praksi".

Call centar možete koristiti dva dana u tjednu, ponedjeljkom i petkom, na posebnom broju telefona uz jedinstveni tajni pretplatnički PIN koji se nalazi na vašem R1 računu za uplaćenu godišnju pretplatu na Poslovni savjetnik.

Više informacija o pretplati na časopis Poslovni savjetnik i načinu korištenja savjetničkih usluga možete dobiti na broju telefona 01 49 21 742 svakim radnim danom od 8 do 16 sati.

U svakom broju tiskanog izdanja mjesečnika Poslovni savjetnik, te putem telefona renomirani stručnjaci odgovaraju na vaša pitanja iz područja prava, poreza, radnih odnosa i poslovanja tvrtki općenito
Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox