Stručnjaci odgovaraju: PDV kod prodaje poslovnog prostora

21/07/2016

Korištenje pretporeza ili nekorištenje u slučaju nekretnine, odnosno, prostora koji je služio za potebe poslovanja.


Pretplatnika zanima da li društvo koje je kupilo poslovni prostor prije 4 godine i tada je odbilo PDV (koristilo ga kao pretporez), a koji se koristio za poslovanje kao uredski prostor, sada kada prodaje prostor mora obračunati PDV pri prodaji? Porezni savjetnici časopisa Poslovni savjetnik daju odgovor na pitanje.

Odgovor: Ako društvo ili obrt prodaje nekretninu koja je korištena više od dvije godine, tada prodavatelj...

 

Cjelokupni odgovor potražite u broju 133/134 srpanj/kolovoz 2016.  Poslovnog savjetnika. Više na linku.... 
http://www.poslovni-savjetnik.com/narudzbenica-mjesecnika-poslovni-savjetnik

Ukoliko imate pitanje iz područja poreza, prava i/ili radnih odnosa za naše stručnjake, pitanje pošaljite na info@poslovni-savjetnik.com

Uz pitanje pošaljite nam i broj R1 računa kojeg ste po uplaćenoj pretplati primili od nas. Na najzanimljivija pitanja pretplatnika Poslovnog savjetnika, dat ćemo pisane odgovore u jednom od idućih brojeva Poslovnog savjetnika.

Ukoliko ste pretplatnik Poslovnog savjetnika, pitanje možete postaviti putem telefona u za to predviđeno vrijeme, naši savjetnici rado će vam odmah odgovoriti i riješiti vaše nedoumice iz područja poreza, prava i radnih odnosa. NAPOMENA: savjetnici NE odgovaraju na pitanja iz područja računovodstva, npr. knjiženja u glavnoj knjzi, te na pitanja vezano uz popunjavanje raznih poreznih obrazaca. Na takva pitanja dajemo savjete u okviru pretplate na časopis "Računovodstvo i porezi u praksi".

Call centar možete koristiti dva dana u tjednu, ponedjeljkom i petkom, na posebnom broju telefona uz jedinstveni tajni pretplatnički PIN koji se nalazi na vašem R1 računu za uplaćenu godišnju pretplatu na Poslovni savjetnik.

Više informacija o pretplati na časopis Poslovni savjetnik i načinu korištenja savjetničkih usluga možete dobiti na broju telefona 01 49 21 742 svakim radnim danom od 8 do 16 sati.

U svakom broju tiskanog izdanja mjesečnika Poslovni savjetnik, te putem telefona renomirani stručnjaci odgovaraju na vaša pitanja iz područja prava, poreza, radnih odnosa i poslovanja tvrtki općenito
Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox