Studenti iz cijelog svijeta stižu na Rimac Group Formula Student Alpe Adria 2022.

16/05/2022

Peto izdanje projekta Rimac Group Formula Student Alpe Adria vraća se u Hrvatsku. Na karting stazi ST-Rauš u Novom Marofu na službenom će se Formula Student događaju od 23. do 28. kolovoza okupiti 50 timova studenta iz cijelog svijeta koji će svoje inženjersko znanje i vještine pokazati u tri statične i četiri dinamične discipline.

Projekt je prepoznala i jedna od najuzbudljivijih domaćih kompanija Rimac Grupa koja Formulu Student Alpe Adria podupire od samih početaka. Prošlogodišnji je događaj svojim dolaskom popratio i Mate Rimac, dok će se i ove godine okupljeni moći družiti s Rimac timom stručnjaka i inženjera uz diskusije o tehnologiji razvoja vozila i ostalih sustava, u svrhu razmjene znanja među studentima te iskusnih profesionalaca.  

Formulu Student Alpe Adria pratimo od samog početka. Ovo natjecanje smatram od velike važnosti za akademsku i poslovnu zajednicu te za nas kao poslodavca koji tijekom programa privlači neke od naših najboljih inženjera. Znanja i praktična iskustva stečena kroz njihov angažman u Formuli Student su prednost koju mladi inženjeri koji nam se pridruže po završetku školovanja odmah potom primjenjuju na projektima unutar Rimac Grupe.  U Rimac Grupi danas imamo veliki broj Formula Student alumni inženjera, koji su tijekom svojih studentskih dana bili uključeni u natjecanja, a danas su kao inženjeri u Rimac Grupi i dalje aktivni u Formuli Student kao suci ili mentori studentskim timovima. Drago nam je da kao generalni sponzor možemo stajati iza ovakvog projekta, te me iskreno veseli i ove godine upoznati mlade timove te sudjelovati u natjecanju kao promatrač”, istaknuo je Mate Rimac, CEO tvrtke Rimac Group.

Na prošlogodišnjem se izdanju ovog natjecanja okupilo preko 2.500 gledatelja, a organizatori ove godine očekuju još veći interes zahvaljujući atraktivnom programu i impresivnoj listi stručnjaka iz Formule 1 te automobilske industrije koji su najavili svoj dolazak.

Izrazito mi je drago da svake godine projekt sve više raste i da ima podršku impresivnih hrvatskih kompanija i poduzeća. Cilj nam je privući najbolje timove iz cijelog svijeta i dovesti Rimac Group FSAA do statusa natjecanja s najvišim koeficijentom. Da je globalni interes velik, pokazuje i činjenica da trenutno imamo timove s čak tri kontinenta. Također, neprestano radimo na inovativnim rješenjima koja će doprinjeti razvoju samog natjecanja, ali i ubrzati obradu rezultata i komunikaciju. Sigurni smo da će nas brojne inovacije pogurati u sam vrh tehnološki naprednih FS natjecanja i ponovo dokazati status najprestižnijeg STEM događaja u Hrvatskoj”, dodao je Tibor Kezelj, predsjednik udruge FSAA i predstavnik organizatora natjecanja.

Formula Student međunarodno je studentsko natjecanje u kojem timovi studenata dizajniraju, konstruiraju, testiraju te se utrkuju prototipovima trkaćih bolida. Osim službenih, postoji i niz neslužbenih natjecanja, dok je ovogodišnji Rimac Group Formula Student Alpe Adria 2022 po prvi put uvršten u kalendar službenih FS događaja.

Projekt je pokrenut u SAD-u, no zbog svoje se popularnosti proširio i na Veliku Britaniju, Australiju, Japan, a potom i velik broj europskih država. Za posjetitelje će posebno atraktivne biti četiri dinamične discipline - ubrzanje, osmica, sprint utrka i utrka izdržljivosti, dok će se timovi natjecati i u statičnim disciplinama koje uključuju inženjerski dizajn, ekonomičnost izrade vozila i poslovni plan.

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox