Success u zoni

11/08/2017

Daleko smo dogurali od vremena kada su knjige bile rezervirane samo za šačicu odabranih koji su tu beneficiju dobijali “sretnim” rođenjem u plemićkoj obitelji ili mukotrpnim odricanjem i tisućama sati provedenih u sporim potezima pera, koja kaligrafskom ljepotom ispunjavaju neko od zabranjenih dijela čiji se tajnoviti sadržaj čuvaju daleko od očiju običnih smrtnika.

Još  tamo  u  petnaestom stoljeću, nakon znamenitog  izdavanja prve Biblije, 1455. godine, izumitelj tiskarskog stroja, njemački obrtnik i poduzetnik Johannes Gutenberg izjavio je: “Iz toga će isteći izvor istine!”. Naravno, mislio je na široku dostupnost tiskanih djela koja će svakom čovjeku omogućiti podići pogled iz nesigurnih zabluda neznanja i učini planet sigurnijim mjestom uz više spoznaje, znanja i na kraju mudrosti. Danas, kada je ta istina zatvorila puni krug i nalazi se svuda oko nas, dostupna na milijunima stranica elektronskih medija, tisućama edukacijskih emisija na TV ekranima i svim već pobrojanim medijima, pomalo se doima kao da smo ponovno na početku.

Naime, teško je iz Eldorada informacija kojima smo bombardirani u svakom trenutku izdvojiti one koje su temeljne u našem nastojanju da usvojimo znanje presudno za postizanje kako osobnog, tako i organizacijskog uspjeha.

Kako količina informacija eksponencijalno raste  svake sljedeće sekunde, tako se tajnoviti  put uspjeha gubi negdje daleko u daljini, skriven u nemogućnosti pravog odabira između tisuća dostupnih alternativa.

(PS/Z.R.)

Naslov članka: Success u zoni

Autor: Darko Balaš

Izvor: Poslovni savjetnik br. 138 str. 20. i 22.

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox