Suradnja hrvatskih poslovnih anđela i Microsoftovih inovacijskih centara

08/04/2011

U sklopu tehnološko-poslovne konferencije WinDays11 u Rovinju potpisan je sporazum o suradnji Hrvatske mreže poslovnih anđela CRANE i hrvatskog ogranka Udruge za softversku ekonomiju, inovacije i poduzetništvo (IISEIE), koja upravlja programom Microsoftovih inovacijskih centara u Varaždinu i Splitu.

 

Hrvatski poslovni anđeli tako nastavljaju s poticanjem inovativnog poduzetništva u Hrvatskoj, a Microsoftovi inovacijski centri pritom su im idealan partner jer kroz svoje programe potpore inovativnom poduzetništvu omogućuju realizaciju ideja u poduzetničke pothvate.
Suradnju s Microsoftovim inovacijskim centrima ostvarit ćemo kroz zajedničke aktivnosti i usluge koje će CRANE i MIC pokrenuti i provesti na području Hrvatske, ali i u regiji. Planiramo se koncentrirati prvenstveno na dodatnu edukaciju i savjetovanje poduzetnika, kao i na povezivanje poduzetnika i potencijalnih investitora, što je u poduzetništvu iznimno važno
- rekao je Mihovil Barančić, predsjednik Hrvatske mreže poslovnih anđela.

Zadovoljstvo potpisanim sporazumom iskazao je Marko Drenovački, tajnik udruge IISEIE i voditelj MIC-ova programa: Vjerujemo kako današnji sporazum znači konkretan korak naprijed za sve poduzetnike i sposobne ljude koji imaju ideje i želju raditi. Microsoftovi inovacijski centri u Varaždinu i Splitu povezivanjem s hrvatskim poslovnim anđelima dobivaju još jednu dimenziju jer će budući poduzetnici biti u direktnom kontaktu s potencijalnim investitorima.

Hrvatska mreža poslovnih anđela u tri godine postojanja uložila je 600 tisuća eura u sedam zanimljivih projekata, a posebno je zainteresirana za projekte iz IT industrije. Upravo je to jedan od dodatnih razloga za suradnju s Microsoftovim inovacijskim centrima kroz koje je tijekom proteklih šest godina prošlo više od 1000 zrelih i startup IT tvrtki - nezavisnih proizvođača softvera, a više od 3000 ICT profesionalaca sudjelovalo je u programima i aktivnostima ovih centara. (PS/MJ)

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox