Sve preko Face-a: Informirajte se o studiranju u inozemstvu

25/05/2011

Institut za razvoj obrazovanja (IRO) pokrenuo je novi internetski servis s informacijama o studiranju u inozemstvu putem društvene mreže Facebook kako bi potaknuo interes studenata u Hrvatskoj za međunarodnu mobilnost, budući da broj hrvatskih studenata koji studiraju u inozemstvu zaostaje za europskim prosjekom, priopćeno je iz tog instituta.


Facebook zajednica "Želim studirati u inozemstvu" (http://www.facebook.com/studiranje.u.inozemstvu) predstavit će svaki dan obavijesti, savjete i video sadržaje vezane uz studiranje u inozemstvu. Donijet će obavijesti o stranim sveučilištima i studijskim programima, o natječajima za stipendije, o iskustvima studenata kao i korisne informacije vezane za standardizirane testove potrebne za studij u inozemstvu.

Svi članovi Facebook zajednice moći će postavljati pitanja obrazovnim savjetnicima Instituta, alumnijima i uključiti se u raspravu s ostalim članovima zajednice, što je novitet u korištenju društvenih mreža za svrhu obrazovnog savjetovanja u Hrvatskoj, kaže se u priopćenju.

Trenutno u Europi 2,7 posto studenata studira u inozemstvu, iako je u određenim zemljama postotak znatno veći. Primjerice, na Islandu je to 16 posto, u Irskoj 10 posto a u Švicarskoj 5 posto. Prema dostupnim podacima, kažu u Institut za razvoj obrazovanja, procjenjuje se da će u Hrvatskoj u akademskoj godini 2011./2012. ukupno 1036 studenata s visokih učilišta u Hrvatskoj provesti studijski boravak u inozemstvu, što bi značilo da će tek 0,6 posto studenata u Hrvatskoj imati iskustvo studiranja u inozemstvu. (Hina/SJ)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox