Svečano otvoren Aminess Khalani Beach Hotel – prvi makarski hotel s 5*

04/07/2022

Makarska je dobila svoj prvi hotel s pet zvjezdica – Aminess Khalani Beach Hotel, koji je svečano otvoren pred više od 300 odabranih gostiju. Riječ je o greenfield investiciji vrijednoj više od 50 milijuna eura koja je Makarskoj rivijeri osigurala 200 novih radnih mjesta. Osim luksuznih smještajnih kapaciteta, novi makarski hotel svojim gostima nudi i vrhunska gourmet iskustva, impresivni spa i wellness centar, najsuvremenije opremljene konferencijske dvorane, gaming room za djecu i još mnoštvo toga.


Aminess hoteli i kampovi ovom su investicijom svoje poslovanje nakon istarskog Novigrada, preko Krka pa naposljetku Pelješca i Korčule, sada proširili i na Makarsku rivijeru. Grupacija s novootvorenim Aminess Khalani Beach Hotelom sada broji 13 hotela, četiri camping resorta s više od 450 mobilnih kućica, 92 apartmana, kao i 80 vila diljem jadranske obale. Luksuzni objekt u središnjoj Dalmaciji može ugostiti 900 gostiju u 299 smještajnih jedinica koje se protežu na ukupno osam katova.

Iznimno smo ponosni što su Aminess hoteli i kampovi ušli u projekt pokrenut kroz greenfield investiciju, koja i dalje predstavlja rijetkost na hrvatskom tržištu, posebice kada je riječ o objektima koji broje više od sto smještajnih jedinica. Vjerujemo kako će Aminess Khalani Beach Hotel u nadolazećim sezonama povoljno utjecati na turističke rezultate cijele regije, pogotovo makarskog kraja, kao i to da će novi luksuzni član našeg bogatog portfelja postati prepoznatljivo jadransko odredište na koje će se gosti rado vraćati, istaknula je Zrinka Bokulić, predsjednica Uprave Aminess hotela i kampova.

Za vanjski izgled hotela zaslužan je renomirani hrvatski arhitekt Jerko Rošin, dok je za unutrašnje uređenje hotela bio zadužen Studio Argentaria iz Sarajeva. Sama lokacija na kojoj se hotel nalazi nudi pogled na prirodne ljepote i plavetnilo mora, ali i na impozantno Biokovo, kontrast koji će sve goste ostaviti bez daha. Novi makarski hotel gostima nudi i vrhunsku gourmet ponudu u čak tri restorana i tri bara, s naglaskom na lokalnu kuhinju i namirnice.

Zadovoljni smo uspješnim svečanim otvaranjem te posebno zahvalni našim zaposlenicima, koji predano rade kako bi gostima dočarali viziju ove predivne lokacije i svega onoga što ovo luksuzno zdanje može ponuditi. Veselimo se svakom gostu koji će izabrati upravo naš hotel i trudit ćemo se da im boravak u Makarskoj učinimo nezaboravnim., istaknula je Marina Josipović, direktorica Aminess Khalani Beach Hotela.

Aminess Khalani Beach Hotel svoje je prve goste primio već u svibnju, a od 2023. hotel će biti otvoren tijekom cijele godine. PS/SM

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox