Švedski sud odobrio Saabu zaštitu od vjerovnika

21/09/2011

Švedski prizivni sud je u srijedu prihvatio zahtjev posrnulog proizvođača automobila Saab za zaštitom od vjerovnika kako bi mu dao više vremena da od kineskih ulagača osigura očajnički potrebna financijska sredstva.

 

Žalbeni sud za Zapadnu Švedsku poništio je prethodnu odluku nižeg suda, s obrazloženjem da bi "temeljitija istraga mogla pokazati da postoje preduvjeti za uspješni predustroj". Okružni sud iz Vanersborga odbio je prije dva tjedna takav Saabov zahtjev, kao razlog navodeći nesigurnost u vezi Saabove mogućnosti da prikupi potrebna sredstva.

Saab ima financijskih teškoća otkako ga je kompanija General Motors 2010. prodala tvrtki sa sjedištem u Nizozemskoj, koja se sada naziva Swedish Automobile. Proizvodnja u Saabovom pogonu obustavljena je veći dio godine, budući da je tvrtka imala teškoća u plaćanju dobavljača i zaposlenika.

Izvršni direktor Victor Muller tvrdi da može riješiti probleme u poduzeću čim dobije novčanu injekciju od kineskih ulagača Zhejiang Youngman Lotus Automobile Co i Pang Da Automobile Trade Co. Kineske vlasti još nisu odobrile te akvizicije kineskih poduzeća. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox