Triglav Grupa kupuje slovensko društvo za upravljanje imovinom ALTA Skladi

25/09/2018

Triglav Grupa jača položaj među slovenskim upravljačima imovine


Triglav Skladi (Triglav Fondovi), društvo Triglav Grupe je s prodavateljem ALTA Grupa, dana 21. 9. 2018, potpisao ugovor o kupnji 100 postotnog udjela društva ALTA Skladi, družbe za upravljanje (društva za upravljanje). Ugovor je potpisan pod odložnim uvjetima, među ostalim i stjecanje suglasnosti regulatora. Kupovna cijena bez prilagodbe za neto dug iznosi 21,7 milijuna eura, pri čemu dio kupovne cijene ovisi o budućim uplatama u fondove društva koje se preuzima. Kupnja je u skladu sa strateškim usmjerenjem Triglav grupe, da u strateškom razdoblju do 2020. godine nastavi s jačanjem djelatnosti upravljanja imovinom, što je pored osiguravateljskog drugi najjači stup poslovanja vodeće osiguravateljsko–financijske grupe u Sloveniji i Adria regiji. Povezivanje oba društva za upravljanje unutar okvira Triglav grupe za njihove stranke predstavlja čvrsto jamstvo da će im i ubuduće na raspolaganju biti najkvalitetnije usluge oplemenjivanja njihove imovine.

Društvo ALTA Skladi je sa svojim gotovo 10 % udjelom peto po veličini društvo za upravljanje na slovenskom tržištu uzajamnih fondova. U ukupno 22 uzajamna fonda upravlja s više od 270 milijuna eura imovine svojih stranaka. Na slovenskom tržištu uzajamnih fondova Triglav ima dugu tradiciju i bogata iskustva. Sa svojim društvom Triglav Skladi prisutan je na slovenskom tržištu već od 1994. godine, gdje s tržišnim udjelom od 26 % zauzima drugo mjesto. Sa svojih 17 uzajamnih fondova i individualnih portfelja uspješno oplemenjuje više od 750 milijuna eura imovine svojih stranaka, kojima nudi bogat izbor investicijskih mogućnosti i vrsta štednje.

Kupnja društva ALTA Skladi je značajan korak Triglav grupe u razvoju njezine djelatnosti upravljanja imovinom. Triglav Grupa na ovaj način povećava obujam sredstava u upravljanju i stječe dodatan krug stranaka kojima može ponuditi svoje kvalitetne i cjelovite usluge i produkte. Predviđeni sinergijski učinci povjezivanja oba upravljača u okviru Grupe su čvrst temelj za daljnji razvoj i aktivnosti Triglav grupe.

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox