Tvrtka OV - Održavanje vagona ugovorila nove dugoročne poslove vrijedne više od 25 milijuna kuna

23/09/2022

Tvrtka OV-Održavanje vagona, regionalni lider u segmentu održavanja i popravka teretnih vagona, dizel-motornih vlakova i lokomotiva, nedavno je završila složen proces restrukturiranja i konsolidacije, stabilizirala je svoje poslovanje te je u procesu ugovaranja novih, velikih poslova.


U prvih sedam mjeseci 2022. godine ostvarila je dobit od 600 tisuća kuna, što je nastavak zacrtanog smjera iz 2021. godine kada je tvrtka unatoč pandemiji povećavala prihode i plaće zaposlenicima te ostvarila značajnu dobit. Tvrtka danas radi sa stopostotno ugovorenim kapacitetima te je primjer uspješnog restrukturiranja, a kojeg vodi Uprava HŽ Carga i Uprava Održavanja vagona.

OV – Održavanje vagona je u stopostotnom vlasništvu HŽ Carga i inicijalno je osnovana kao servisna služba za HŽ, ali se restrukturiranjem tijekom 2019, 2020. i 2021. godine uz već stalna pružanja usluge HŽ Cargu, HŽ Putničkom prijevozu i HŽ Infrastrukturi, okrenuo vanjskim kupcima, stranim i domaćim. Tako su ugovoreni novi poslovi s tvrtkama Končar KEV, INA, VTG, Millet, Ermewa, ATIR Rail te Srbija voz. U narednom razdoblju nakon složenog i uspješnog procesa restrukturiranja pristupilo se modernizaciji opreme i podizanju kvalitete usluge, te su trenutno u procesu dobivanja VPI certifikata u pogonu Slavonski Brod koji garantira da se održavanje i revizije vagona rade po europskim standardima. Danas OV ima ukupno tri pogona – u Slavonskom Brodu, Čakovcu i Bjelovaru, te pet radionica – u Moravicama, Rijeci, Koprivnici, Zagrebu i Solinu. Trenutno zapošljava 450 radnika kojima su tijekom 2021. godine podignute plaće te omogućene dodatne naknade za rad na terenu.

U tekućoj godini su ugovoreni veliki dugoročni poslovi vrijednosti više od 25 milijuna kuna s više vanjskih kupaca – ERMEWA-om, ATIR Rail-om, RMT Grupom, Pull Transom, Rafinerijom Modriča te Đuro Đaković specijalnim vozilima na ostalim poslovima.

Komentirajući pozitivne financijske pokazatelje tvrtke, direktor Boris Gobac je istaknuo kako su osim poslovnog napretka, u suradnji sa socijalnim partnerima, usmjereni i na socijalnu politiku i povećanje primanja zaposlenih.

Situacija u OV-Održavanju vagona je dokaz da su uspješno restrukturiranje  i  konsolidacija  poslovanja  moguća. Unatoč  svim  globalnim izazovima  poput  rasta  troškova  energenata,  inflaciji  te  pandemiji,  OV-Održavanje  vagona uspješno posluje i u budućnosti očekujemo povećanje kapaciteta za popravke teretnih vagona za strane operatere,  zaključio je direktor OV-Održavanje vagona Boris Gobac.

PS/SM

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox