U Dubrovniku održan Drugi studentski dan sporta

29/04/2013

Ovaj vikend je, u Dubrovniku na Stradunu, u organizaciji tri visokoobrazovne ustanove: Američke visoke škole za menadžment i tehnologiju (RIT/ACMT-a), Sveučilišta u Dubrovniku i DIU Međunarodnog sveučilišta u Dubrovniku, uspješno održan drugi Studentski dan sporta. Uz više od dvjesto pedeset studenata volontera, na događanju je sudjelovalo oko dvjesto srednjoškolaca i učenika od 5. do 8. razreda osnovnih škola s područja Dubrovačko-neretvanske županije.

 U sklopu jednodnevnog događanja, održale su se mnogobrojne sportske aktivnosti kao što su već tradicionalna ulična utrka ”RIT/ACMT Fun Run”, demonstracija Zumbatomic i zumba fitnessa u izvedbi “Plesno-rekreacijskog studija Dubrovnik“ te košarka s jednim košem. Osim toga, judo klub ”Ura nage”, koji je u jedanaest godina postojanja ostvario zavidne rezultate i osvojio brojne medalje u svim uzrastima, predstavio je moderne judo tehnike. Gimnastičarski klub Dubrovnik izveo je svoju koreografiju, a plesni studio „Dea“ i Swag dance club izveo je plesnu točku. Također, za sve zainteresirane "Veslački klub Neptun" ustupio je dva ergometra, odnosno veslačke naprave koje dobro simuliraju kretnju natjecateljskog veslanja, a "Hrvatska gorska služba spašavanja Dubrovnik (HGSS)" tijekom cijele manifestacije izvodila je spust niz palaču Sponza, na predjelu Luže. Centralno događanje bio je "RIT/ACMT Fun Run", ulična utrka koja se u organizaciji Američke visoke škole za menadžment i tehnologiju održava već petu godinu zaredom. Održano je pet utrka u pet različitih kategorija. Najviše, ukupno šest nagrada i pehar osvojila je "Osnovna škola Lapad", slijedi je “Osnovna škola Vela Luka“ s tri osvojene nagrade, te “Osnovna škola Mokošica“ s dvije nagrade. Jednu nagradu osvojila je “Osnovna škola Ivana Gundulića“.

Cilj je ove manifestacije osvještavanje mladih generacija o važnosti zdravog načina života, te poticanje mladih na aktivnije sudjelovanje u sportskim aktivnostima. Pokrovitelj događanja je Grad Dubrovnik, a sponzori: Dubrovačko-neretvanska županija, DURA – Razvojna agencija Grada Dubrovnika, Dubrovačke ljetne igre, pekara „Klas“, pekara “Babić“, Restaurant & catering Flamingo, Xmedia Dubrovnik, Studentski centar Dubrovnik, Hrvatski sveučilišni sportski savez, Hotel Ivka, Pemo d.o.o. i Viva d.o.o. Medijski pokrovitelji manifestacije su: Dulist d.o.o., Dubrovački vjesnik i Radio Dubrovnik.

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox