U lipnju poziv za drugi krug nadmetanja za ZLZ

19/05/2011

Stručno povjerenstvo za koncesiju novog putničkog terminala Zračne luke Zagreb (ZLZ) odlučilo je iskoristiti zakonsku mogućnost i od pojedinih natjecatelja radi kvalitetnijeg ocjenjivanja podnesenih zahtjeva, zatražiti dodatna pojašnjenja njihovih ponuda, priopćeno je danas iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

 

Po proteku zakonskog roka mirovanja, Ministarstvo planira tijekom lipnja pozvati sve sposobne natjecatelje na podnošenje konačnih ponuda za dodjelu koncesije za javne radove izgradnje novog putničkog terminala ZLZ te upravljanje postojećim i novoizgrađenim terminalom ZLZ i pripadajućom infrastrukturom, navodi se u priopćenju i dodaje da se odabir ponuditelja planira u rujnu ove godine.

Sukladno Zakonu o javnoj nabavi i zahtjevu natjecatelja za tajnošću dostavljenih podataka, imena svih ponuditelja bit će poznata javnosti na otvaranju konačnih ponuda, kaže se u priopćenju.

 

Povjerenstvo je izrazilo i zadovoljstvo brojem i kvalitetom natjecatelja

Kako je tada rečeno, ponude su dale tvrtke GMR Infrastructure Ltd. i Flughafen Muenchen GmbH; IC Incheon International Airport Corporation; TAV Airports Holding i TAV Construction; ADC & HAS Airports Inc., ALPINE BAU Gmbh i FCC Constuccion S.A; J&P AVAX S i Athens International Airport S.A.; Vinci Concessions; Hochtief Concessions AG; ZAIC – A Ltd; Flughafen Zurich AG i Strabag AG te Limak – French Riviera Airports Consortium.

Planirani rok za odabir najpovoljnijeg ponuđača je konac rujna, a potpisivanje ugovora predviđa se za listopad ove godine. Nakon toga koncesionar do kraja siječnja 2012. treba zatvoriti financijsku konstrukciju, a fizički početak radova očekuje se u drugom tromjesečju 2012. godine.

Ukupna vrijednost investicije u prvoj fazi je 192 milijuna eura. (Hina/DK)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox