Umjetnost brošura

28/09/2015

Najčešći odgovor kojeg čujem od svojih klijenata kadaih pitam po čemu se razlikuju od konkurencije, a što je najveći razlog za kupnju, je kvaliteta. Pa kako to onda, pitam se ja, da postoji toliko kvalitetnih firmi koje ne posluju dobro? Odgovor je upravo u tome što te firme ne prezentiraju prema svojim kupcima ono po čemu su jedinstvene. Brošure nam mogu pomoći u tome jer su najčešće prvi korak za saznavanje dodatnih informacija o firmi. Evo nekoliko pravila o tome kako postati pravi umjetnik brošura.

PODRŠKA I IZJAVE KORISNIKA

Neke procjene govore kako čak 95% ljudi spade u tzv. sljedbenike koji će raditi upravo ono što radi "vođa". Upravo zbog toga, sugeriram vam da jedan dio brošure odvojite za izjave zadovoljnih klijenata. Pri tome vodite računa o tome da naglasite specifične koristi i rezultate koje nudite, a ne samo neke opće fraze koje se mogu odnositi na sve i svakoga. Ukoliko možete dobiti izjavu od priznatog stručnjaka u svojoj branši, sugeriram vam da je dodatno označite u okviru, kako bi se uistinu istaknula.

OSNOVNE INFORMACIJE

Jedan dio vaše brošure bi svakako trebalo posvetiti osnovnim informacijama o proizvodu i usluzi koju nudite: čime se točno bavite, na koji način i tko može imati koristi od vašeg rada. PS/S.P.

 


 

 

Naslov članka: Umjetnost brošura

Autor: Orhan Lujinović

Izvor: Poslovni savjetnik

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox