Upoznavanje novog zaposlenika sa radnom okolinom

15/10/2010

Kažu, svaki početak je težak. Da, upravo tako, težak je, no postoje osobe koje početke olakšavaju, ali i one koje ih, nažalost, otežavaju.

 

Prije no što otisnemo prvi dan dobro je kvalitetno se pripremiti, kako fizički tako i psihički, ali i raspitati se o mogućnostima koje dozvoljavaju, o poduzeću u kojem započinjemo rad. No, vjerojatno smo to učinili i prilikom prijave na oglas.
Koliko je važno da smo sami „ispravno prezentirani“ okolini, tako je isto važno kako se okolina prezentira nama. Znamo, prvi dojam je iznimno važan i u pravilu presudan za daljnju suradnju, no nije nužno tako. Ponekad nas taj prvi dojam prevari, bilo pozitivno ili negativno.
Dobar mentor, nazovimo tako našu osobu vodilju, zna na koji način će predstaviti novog člana tima, koji podaci su potrebni, počevši od odjela koji su neophodni za svakodnevnu suradnju, pa do osoba poimence važnih u istom lancu. Naravno, sve su osobe u uposlenom timu važne i svaka na svoj način doprinosi radnoj jedinici, no svako se radno mjesto vezuje s nekim drugim osobama/odjelima.
No, što ako naša osoba vodilja nije baš dobro pripremljena za „proces“ upoznavanja novog zaposlenika?

 

Cijeli članak pročitajte u novom broju Tajnice.hr.

 

Naslov članka: Upoznavanje novog zaposlenika sa radnom okolinom
Autor: Kristina Perlić
Izvor: Tajnica.hr, broj 10, str. 12

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox