Uprava tvrtke Dioki o rekonstrukciji postrojenja za proizvodnju etilena

30/07/2011

Uprava tvrtke Dioki d.d. na današnjoj je proširenoj sjednici u sklopu mjera za racionalizaciju poslovanja donijela odluku o prikupljanju ponuda i možebitnom raspisivanju međunarodnog tendera za rekonstrukciju postrojenja za proizvodnju etilena u Zagrebu, izvijestili su iz te tvrtke.

 

Iz Diokija ističu da je s raspoloživim količinama sirovine, koje isporučuje Ina, postrojenje kapaciteta 90.000 tona etilena godišnje, u 2010. ostvarilo proizvodnju od svega 45.000 tona, a trend smanjenja isporuka sirovine nastavlja se uz istovremeni nerealan rast cijena glavnog energenta prirodnog plina.

Stoga više nije moguće osigurati dalji ekonomski isplativ rad tog postrojenja bez dodatnih ulaganja u prilagođavanje kapaciteta raspoloživim količinama sirovine, te snižavanja sadašnje potrošnje energenata po jedinici proizvoda.

Kako navode, kroz planiranu opsežnu rekonstrukciju pogona smanjio bi se proizvodni kapacitet i prateći energetski resursi prilagodili smanjenim potrebama za energentima, uz održanje postojeće količine proizvoda. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox