Visa uvela potvrdu plaćanja na POS terminalima kroz animacije, zvuk i vibracije

29/07/2019

Visa (NYSE: V) je najavila globalno usvajanje osjetilne potvrde plaćanja u 25 zemalja putem desetak novih partnerstava. Set za osjetilnu potvrdu plaćanja se sastoji od zvukova, animacija te vibracija zaslona osjetljivih na dodir koji se pojavljuju tijekom plaćanja Visom. U digitalnom svijetu koji je sve više ispunjen glasovnim naredbama, umreženim uređajima i maloprodajnim lokalima bez prodajnog osoblja, osjetilna potvrda plaćanja nudi nove načine poboljšanja iskustva korisnika te komuniciranja povjerenja i sigurnosti koje Visa zastupa.


Visa je prvi brend među financijskim kompanijama koji je predstavio osjetilnu potvrdu plaćanja koje uključuje animaciju, zvuk i vibracije. Nakon opsežnog procesa osmišljavanja i odabira koji je uključivao fokus grupe i eliminacijske procedure, Visa se odlučila za jedan „energičan“ i „optimističan“ zvuk te dodatnu animaciju i vibraciju. Visa je od tada uspostavila partnerstva s nizom tvrtki diljem svijeta.

S povećanjem Internet of Things (IoT) korisnika i njihovih očekivanja, Visin set osjetilne potvrde plaćanja sve je rašireniji diljem svijeta. Nekoliko primjera uključuje:

Iskustva putem mobilnih uređaja:
• Aplikacija Carousell Marketplace u Singapuru
• Nayaxova Monyx Wallet aplikacija za plaćanje
• 11 distributera aplikacija mobilnog novčanika u Latinskoj Americi

Sportska borilišta:
• Stadioni diljem Francuske na FIFA Svjetskom kupu za žene
• Na stadionu u Oracle Parku, domu San Francisco Giantsa

“Kako potrošači nastavljaju mijenjati navike gdje i kako plaćaju, cjelokupno iskustvo korisnika mora se razvijati na način koji od samog početka gradi povjerenje”, kaže Lynne Biggar, voditeljica marketinga i komunikacija kompanije Visa.

“Davanje veće dimenzije našoj tvrtki i omogućavanje korisnicima da vide, čuju ili osjećaju Visu kada plaćaju, bitan je detalj u vrijeme kad fizička prodajna mjesta stvaraju prostor za digitalna okruženja. Osjetilna potvrda plaćanja omogućuje da izrazimo kako glavne značajke našeg brenda - brzina, sigurnost, pouzdanost i povjerenje uvijek stoje iza svake transakcije"

Kako bi se utvrdio utjecaj osjetilne potvrde plaćanja na iskustvo korisnika, nedavno je provedeno istraživanje u trgovinama na području San Francisca pomoću POYNT terminala. Istraživanje je pokazalo je kako su korisnici koji su iskusili osjetilnu potvrdu plaćanja prilikom kupovine izrazili 12 posto veću vjerojatnost da se trgovac brine za njihovu sigurnost od onih koji nisu to iskusili. Isto tako, pozitivno viđenje brenda Visa raslo je za 14 posto u odnosu na one koji nisu isprobali osjetilnu potvrdu plaćanja na POS-u, a također se povećala i uočljivost Visa logotipa kod samih korisnika.

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox