Vlasnici Mercatora pozvali na pregovore s Agrokorom

26/11/2011

Konzorcij sastavljen od slovenskih banaka i Pivovarne Laško (PL) u petak je pismom pozvao upravu Mercatora da pruži potporu pregovorima s hrvatskim koncernom Agrokor koji je zainteresiran za otkup 52 posto dionica najvećeg slovenskog trgovačkog lanca.

 

Uprava Mercatora u srijedu je odustala od potpore pregovorima, rekavši da neće dopustiti postupak dubinskog pregleda svog poslovanja Agrokoru, ako u pregovorima ne budu sudjelovale Europska banka za obnovu i razvitak (EBRD), te Međunarodna financijska korporacija (IFC) kako bi se zaštitili interesi Mercatora i njegovih zaposlenih u postupku mogućeg preuzimanja.

Pozivajući upravu Mercatora da ponovno dade podršku pregovorima s Agrokorom, vlasnici natpolovičnog paketa dionica za koje je Agrokor dao neobvezujuću ponudu, navode da su EBRD i IFC, te fond One Equity Partners spremni osigurati financijska sredstva za transakciju. Nakon izvršene transakcije oni bi preko posebnog holdinga, zajedno s Agrokorom, sudjelovali i kao vlasnici ali nema potrebe da neposredno sudjeluju u razgovorima s Mercatorovom upravom o zaštiti Mercatorovih interesa.

"Pozdravljamo stajalište uprave Mercatora o zaštiti interesa tvrtke, ali naglašavamo da Agrokor želi osnovati vodeću trgovačku skupinu u regiji", navode u pismu upravi Mercatora vlasnici 52 posto dionica. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox