Volksbank i Hamag Invest potpisali Sporazum o poslovnoj suradnji

26/06/2012

Volksbank d.d. i Hrvatska agencija za malo gospodarstvo i investicije (HAMAG INVEST) potpisali su danas Sporazum o poslovnoj suradnji u sferi poduzetničkog financiranja kojim Volksbank postaje sudionik Jamstvenih programa HAMAG-a vrijednih dvije milijarde kuna.

Potpisivanjem ovog Sporazuma, usmjerenog na poticanje malog i srednjeg poduzetništva u Republici Hrvatskoj, Volksbank će svojim klijentima koji nisu u mogućnosti ponuditi adekvatne instrumente osiguranja kredita omogućiti povoljnije uvjete financiranja, uz snižene kamatne stope i povoljnije naknade. Odobrena jamstva, čija je vrijednost podignuta na razinu prvorazrednog instrumenta osiguranja, odnose se na osiguranje povrata dijela glavnice kredita (do maksimalno 80%) koji će Volksbank odobriti svojim klijentima – obrtnicima i malim poduzetnicima.

Volksbank kontinuirano prati kvalitetne projekte te i u recesijskim uvjetima nastoji poduprijeti zdrave poduzetničke inicijative i gospodarski razvoj. Tome u prilog govori i činjenica da je kreditni portfelj malih poduzetnika u 2011. godini u našoj banci porastao za 28,3% u odnosu na godinu ranije, kazala je prilikom potpisivanja Ugovora predsjednica Uprave Volksbank d.d. Andrea Kovacs-Wöhry.

Predsjednik Uprave HAMAG INVESTA Darko Liović izjavio je: Nastavljamo potpisivati sporazume s poslovnim bankama kako bi poduzetnicima i obrtnicima omogućili lakši pristup izvorima financiranja te im osigurali dostatnu pokrivenost instrumentima osiguranja, ali i povoljnije uvjete kreditiranja. Zadovoljni smo što je Volksbank jedna od prvih banaka koja je prepoznala napore koje poduzimaju Ministarstva poduzetništva i obrta te Hrvatska agencija za malo gospodarstvo i investicije radi pokretanja novog investicijskog ciklusa u sektoru privatnog malog i srednjeg poduzetništva u Republici Hrvatskoj te držimo kako je potpisivanje ovog sporazuma korak u pravom smjeru. (ps/jk)

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox