Volvo i Siemens zajedno za razvoj električnih automobila

22/09/2011

Volvo Car korporacija i tvrtka Siemens zajedno planiraju unaprijediti tehnički razvoj električnih automobila. To će postići kroz ekstenzivnu stratešku kooperaciju. Težište je na zajedničkom razvoju tehnologija električnog pogona i punjenja, kao i integracije ovih sustava u model Volvo C30 Electric.

Prvi automobili koji će biti opremljeni Siemens električnim motorima stižu na testne staze krajem ove godine. Početkom 2012. godine švedski će proizvođač Siemensu isporučiti testnu flotu od 200 vozila, koji će potom biti testirani i ocijenjeni u stvarnim uvjetima vožnje.

Zaoštravanje kompetitivnosti

Plan koji vodi većoj kompetitivnosti u električnoj mobilnosti dovodi ove dvije kompanije u savršeno partnerstvo. Njihova suradnja daje priliku Siemensu da u kooperaciji s renomiranim proizvođačem automobila pojača svoje industrijsko vodstvo u području tehnologije električnog pogona. S druge strane, Volvo će se osloniti na provjerenu i učinkovitu Siemens tehnologiju za elektrifikaciju svojih budućih vozila.

Sretni smo što nam je Siemens partner. Njihovo svjetski poznato znanje i iskustvo podignut će  još više tehnološku razinu naših električnih automobila, ističe Stefan Jacoby, predsjednik Volvo Car korporacije. (PS/JK)

 

Foto: Ilustracija

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox