Volvo proširuje operativne aktivnosti pogona u Daqingu

13/11/2014

Volvo je ponovo istaknuo svoju dugoročnu posvećenost Kini značajnim širenjem operativnih aktivnosti proizvodnog pogona u Daqingu. Švedska kompanija u njemu će proizvoditi najnoviju generaciju inovativnih vozila, postavljenih na SPA platformu, čime će postati jedan od najnaprednijih proizvodnih pogona u Kini. Ovo će širenje nesumnjivo dovesti do jačeg ekonomskog razvoja u području Daqinga, te pridonijeti još boljim prodajnim rezultatima Volva u Kini.Pogon u Daqingu Volvo je pokrenuo u rujnu 2013. godine, a prvi proizvod, predstavljen u rujnu ove godine je model XC Classic; riječ je o prvoj generaciji još uvijek vrlo popularnog Volva XC90, namijenjenog kineskom tržištu. Pogon Daqing trenutno zapošljava oko 700 radnika i ima inicijalni proizvodni kapacitet od 80.000 vozila. Prvi SPA model, koji će se proizvoditi u Daqingu, bit će u cijelosti nova limuzina premium segmenta.
Odluka Volva da značajno poveća produktivnost pogona u Daqingu još je jedan dokaz rastuće posvećenosti kineskom tržištu. Švedska kompanija je u većinskom vlasništvu kineskog Zhejiang Geely Holdinga koji posjeduje 37% dionica Volvo cars kompanije te uživa posebno bliske odnose s tamošnjim gradskim vlastima.
Volvo Cars i grad Daqing zajednički rade na jačanju ekonomskog rasta i razvoja grada te njegovog okruženja, a svemu pogoduju sjajni prodajni rezultati Volva na rastućem kineskom automobilskom tržištu. Volvo očekuje da do kraja godine u Kini isporuči preko 80.000 vozila, što će od Kine učiniti najveće globalno tržište Volva. Dugoročni cilj je godišnja prodaja od 200.000 vozila u ovoj zemlji.
„Daqing će postati sastavni dio našeg globalnog tržišnog prisustva. Čast nam je što ćemo u Daqingu proizvoditi naše SPA modele, a pogotovo naš novi limuzinski model. To znači i da smo potpuno posvećeni našem poslovanju u Kini koja je naše drugo domaće tržište,“ izjavio je Håkan Samuelsson, predsjednik Volvo Cars kompanije
Automobili proizvedeni u Daqingu udovoljavat će globalnim standardima jer ovaj pogon u potpunosti zadovoljava globalne proizvodne standarde Volva.
„Koristeći precizne, standardizirane proizvodne metode i vrhunsku tehnologiju, pogon Daqing će kupcima ponuditi sigurne, zdrave, ekološki prihvatljive i ukusno dizajnirane Volvo automobile s posebnim daškom skandinavskog luksuza,“ zaključuje Håkan Samuelsson.


Grad DaqingVolvo Cars usko surađuje s gradom Daqing s ciljem ubrzanja ekonomskog razvoja, a u skladu s nacionalnom politikom unapređenja sjeveroistoka zemlje. Daqing u isto vrijeme želi smanjiti svoju ovisnost od prirodnih resursa, te želi postati sofisticirani centar napredne proizvodnje.
„Počašćeni smo suradnjom s Volvo Cars kompanijom koja pomaže da naš grad postane tehnološki napredan međunarodni grad s modernom industrijskom bazom. To je i čvrst temelj za razvoj premium automobilske industrije na sjeveroistoku Kine, te uopće rasta naše marke u Kini,“ izjavio je Han Xuejian, partijski sekretar Daqinga. (PS/Z.R.)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox