Za 3. maj ovo dobra godina; Osnažena još tri ugovora

20/12/2011

Predsjednik Uprave Brodograđevne industrije 3. maj Edi Kučan izjavio je danas da se ova poslovna godina u 3. maju može ocijeniti dobrom, jer situacija na svjetskom tržištu nije bila ugodna, te da je riječko brodogradilište uspjelo osnažiti još tri ugovora i popuniti kapacitete za dobar dio 2012.

 

Riječki je 3. maj uspio osnažiti još tri ugovora - za dva tankera i jednu baržu, likvidnost je uredna, a nove će poslove, koji se pokušavaju ugovoriti, brodogradilište financirati iz vlastitih sredstava, kazao je Kučan na konferenciji za novinare.

Bili bi zadovoljniji da u knjizi narudžbi ima više brodova, jer je proces za svaki brod prilično dug, rekao je Kučan dodavši da za prototip broda od ugovora do isporuke treba najmanje 20 mjeseci, a za standardni ugovor, za koji već postoji dokumentacija, treba osam mjeseci. To je, dodao je, na svjetskoj razini, odnosno na razini korejskih brodogradilišta.

U vezi s procesom privatizacije "proganja me pomalo noćna mora", rekao je Kučan odgovarajući na upite novinara i dodao da je rok za privatizaciju sve bliži te da je privatizacija već trebala biti riješena.

Od nove Vlade očekujemo da vidimo u kojem će to smjeru krenuti, nastavio je Kučan te istaknuo da je u stvari smjer već definiran odlukama Europske komisije, što znači da sada u četiri domaća brodogradilišta treba provesti privatizaciju do dogovorenog datuma ili će u protivnom doći do likvidacija brodogradilišta. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox