Za malo i srednje poduzetništvo 13 milijuna eura bespovratnih sredstava

02/05/2012

Mali i srednji poduzetnici u drugoj polovici ove godine ponovno imaju priliku prijaviti se za nepovratna sredstva iz EU pretpristupnih fondova. Na raspolaganju će im biti indikativan iznos od 5 milijuna eura, priopćili su iz Središnje agencije za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije (SAFU).

Predviđeno je raspisivanje natječaja i za dodjelu sredstava za financiranje projekta razvoja i izgradnje poslovne i turističke infrastrukture, u okviru kojeg će na raspolaganju biti indikativan iznos od 8 milijuna eura. 

Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije objavila je godišnji plan dodjele bespovratnih sredstava unutar programa IPA IIIC komponente – REGIONALNA KONKURENTNOST za 2012. godinu.

Dva natječaja

Prvi natječaj je namijenjen financiranju projekata jedinica lokalne i regionalne (područne) samouprave, lokalnih i regionalnih organizacija i trgovačkih društava u javnom vlasništvu te lokalnih i regionalnih turističkih zajednica. U okviru navedenog natječaja na raspolaganju će biti indikativan iznos 8 milijuna eura, a visina pojedinačnih potpora kretat će se između 325.000 i 1 milijun eura.

Drugi je natječaj namijenjen jačanje konkurentnosti malih i srednjih poduzetnika poticanjem ulaganja u tehnologije i proizvodne metode koje promiču zeleno gospodarstvo, te jačanje razvojnih potencijala za nove i konkurentne proizvode u skladu s eko i drugim međunarodnim standardima.

Natječaj je namijenjen malim i srednjim poduzetnicima, u okviru kojeg će na raspolaganju biti indikativan iznos od 5 milijuna eura, a visina pojedinačnih potpora kretat će se od 50.000 do 200.000 eura.

Natječaji će biti  javno dostupni na internetskoj stranici Agencije www.safu.hr te na web stranicama Europske komisije. (PS/JK)

 

 

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox