Zalando uvodi modnog asistenta koji se koristi ChatGPT-om

19/04/2023

Zalando, vodeća europska internetska platforma za modu i životni stil, uskoro će pokrenuti modnog asistenta kojeg pokreće ChatGPT, a koji je u cijelosti integriran u modnu trgovinu. Time će Zalando moći iskoristiti potencijal generativne umjetne inteligencije  za unaprjeđenje iskustva otkrivanja i kupovine mode na internetu. 


Zbog jednog od najopsežnijih asortimana na tržištu, kupcima bi katkad dobro došla pomoć da na Zalandu pronađu proizvod koji im savršeno odgovara. Zahvaljujući novom modnom asistentu, moći će se kretati Zalandovim asortimanom unosom vlastitih riječi ili modnih pojmova te će cjelokupni proces biti intuitivniji i prirodniji. Na primjer, ako kupac pita „Što mogu nositi na vjenčanju u Madridu u svibnju?”, Zalandov modni asistent može razumjeti da je riječ o svečanom događaju i provjeriti vremensku prognozu za svibanj u Madridu te, na temelju tih podataka, napisati objašnjenje s preporukama za odjeću. Ovo bi se u budućnosti moglo kombinirati s preferencijama kupaca, kao što su brendovi koje prate i proizvodi dostupni u njihovim veličinama, a sve kako bi se pružio personaliziraniji izbor proizvoda.

U svojim će odgovorima Zalandov modni asistent kupcima prikazivati relevantne proizvode, omogućavajući im neprestanu interakciju s njime kako bi mogli suziti rezultate. Prva beta verzija bit će dostupna odabranoj skupini kupaca ovog proljeća, s podrškom na engleskom i njemačkom jeziku, odnosno u Njemačkoj, Irskoj, Ujedinjenom Kraljevstvu i Austriji. Ova će tehnologija omogućiti novi način otkrivanja Zalandova asortimana i kupcima pružiti personaliziranije modno nadahnuće.

U Zalandu su kupci uvijek bili u središtu svega što radimo. Kao vodeća kompanija u e-trgovini modom u Europi već 15 godina, neprestano usvajamo nove tehnologije da bismo našim kupcima poboljšali doživljaj kupnje. Raduje nas što testiramo ChatGPT kako bismo našim cijenjenim kupcima pomogli u pronalaženju još većeg modnog asortimana koji će im se svidjeti, rekla je Tian Su, potpredsjednica odjela za personalizaciju i preporuke u Zalandu. Ovo je tek početak; želimo još bolje razumjeti potrebe i preferencije naših kupaca i s nestrpljenjem istražujemo potencijal koji ChatGPT može pružiti njihovom procesu kupnje. Dok nastavljamo ispitivati i uvoditi nova rješenja, naš fokus ostaje na proučavanju načina kako naši kupci žele komunicirati s našim modnom asistentom kako bismo im pružili najbolje moguće iskustvo.

Predstavljanjem prve verzije svog modnog asistenta, Zalando polaže temelje za daljnji razvoj i značajke, koji bi mogli uključivati savjete o modi i kozmetičkim proizvodima te odjevnim kombinacijama. S modnim asistentom Zalando želi svojim kupcima pružiti pouzdanog partnera koji uključuje i zaštitu privatnosti i AI zaštitu, a u skladu sa Zalandovom predanošću da ponudi iskustvo povjerenja. PS/SM

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox