Završen 11. Forum jadransko-jonskih gospodarskih komora

14/05/2011

Ovogodišnji 11. Forum jadransko-jonskih gospodarskih komora koji je u petak završen u Budvi u Crnoj Gori bio je posvećen poljoprivredi, turizmu, ribarstvu i marikulturi, prometu, zaštiti životne sredine, ženskom poduzetništvu i upravljanju EU projektima.

 

Tema foruma bila je ”Prema zajedničkoj pomorskoj politici: 'Blue Growth' kao faktor ekonomskog razvoja i društvene održivosti u Jadransko-jonskoj makroregiji”.

Od svog osnivanja Forum podržava postupnu integraciju zemalja regije kroz suradnju i trajni dijalog među zemljama po modelu koji slijedi iskustva nordijskih, baltičkih i srednjoeuropskih zemalja. Regija sama definira okvir, ciljeve, metode i instrumente suradnje pa je regionalno povezivanje u cilju gospodarskog jačanja postala mjerna jedinica napretka na putu eurointegracija, rečeno je na skupu u Budvi.

Sudionici foruma bili su predstavnici gospodarskih komora Hrvatske, Italije, BiH, Makedonije, Grčke, Albanije i Crne Gore, kao i predstavnici Europske unije te međunarodni stručnjaci iz raznih oblasti. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox