Žene svojom emocionalnom inteligencijom lakše prepoznaju problem i jednostavnije ga rješavaju

19/10/2012

Da je networking u poslovnom svijetu itekako važan, dokazalo je jučer oko 90 poslovnih žena koje su u opuštenoj i zabavnoj atmosferi širile mrežu svojih poslovnih kontakata pa tako otišle doma s punom torbicom posjetnica. No, osim razmijenjenih kontakata, žene su međusobno izmijenile i svoja znanja i iskustva, i na kraju, svemu tome nazdravile jedinstvenom Svarog votkom čiji su razvoj vodile upravo žene.

Da žene imaju prednost na ˝muškim˝ radnim mjestima, jer problemu pristupaju na drugačiji način od muškaraca, tvrde moćne žene Badela 1862.

Žene svojom emocionalnom inteligencijom lakše prepoznaju problem i jednostavnije ga rješavaju. Ima situacija kod prvih kontakata gdje muški suradnici ili poslovni partneri gledaju na mene s nevjericom, ali kasnije, u principu, nema problema. Bitno je znanje i dobro snalaženje u poslu, a tada se klasični muški pogled na ženu, na ovakvom radnom mjestu, odmah izgubi, Vera Čelar , direktorica proizvodnje jakih alkoholnih pića i vina.

I ne samo da jednostavnije rješavaju probleme, nego čak i bolje podnose alkohol što potvrđuje i činjenica da su oko 50% degustatora žestokih pića upravo žene, tvrdi  direktorica razvoja novih tehnologija jakih alkoholnih pića Vesna Jurak.

Mnogi kažu da radim posao iz snova, a ja moram složiti s tim. No ne zato što mogu piti na poslu, već zato što je ovaj posao izrazito dinamičan i kreativan. Radim i kao degustator pića, zajedno s mojim timom.  Na dan minimalno degustiramo četiri do pet pića, a nekada i više od 20. Službeno se to zove senzorska analiza. Moramo moći okusiti i najmanje razlike pića. Senzorska analiza se koristi i kako bi svaka serija pića bila jednaka prethodnim serijama. Oko 10 posto degustatora vina su žene, dok je degustatorica žestokih pića 50 posto. Zaključimo tko su bolje podnosi alkohol, rekla je Jurak.

A osim što su dobre kušačice vina, one su i odlične enologinje jer su žene po prirodi suptilnije i preciznije, kaže rukovoditeljica i enologinja Vinarije Daruvar Suzana Jurišić.

 Od dva posla koja obavljam teže mi je biti rukovoditeljica, jer biti enologinja je onaj dio posla u kojem mogu iskazati svu svoju kreativnost i slobodu stvaranja. Ipak smo mi žene mrvicu suptilnije i preciznije, a to je naročito važno kad radite u prehrambenoj proizvodnji. Pošto je moj posao izuzetno snažno vezan uz prirodu, a to meni osobno jako pogoduje i nadahnjuje me, u tom dijelu „punim baterije“ za rješavanje problema rukovoditeljice vinarije, objasnila je.

 

 

Događaj je organiziran u suradnji mreže poslovnih žena Women in Adria i branda Svarog, prve hrvatske premium votke čiji su razvoj vodile žene. (ps/jk) 

 

 

Foto: Igor Kralj/PIXSELL, Women in Adria

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox