Zvonimir Franić pokrenuo vlastiti frizerski brend: Hair by Franić

28/06/2021

Aktualna pandemija koronavirusa na mnoge je utjecala poslovno. 'Novo normalno', kako ga mnogi nazivaju za mnoge poduzetnike iziskivalo je i iziskuje mnoge napore kako bi održali poslovanje. U poslovnom svijetu česta je uzrečica “svaka kriza nosi izazove, ali stvara i prilike“, a upravo se tom mišlju vodio mladi poduzetnik, Zvonimir Franić, vlasnik frizerskog salona 'Salon Franić'. Sa svojim timom frizera predvodnik je frizerskih trendova u Hrvatskoj i primjer kako se uspješno gradi poslovna priča. Njegov zagrebački salon, uspješno posluje devet godina.


Zvonimir je svoju ideju o vlastitim ekstenzijama, pretvorio ni više ni manje – nego u stvarnost. Ideja o pokretanju vlastitog brenda 'rodila' se u vrijeme lockdowna prošle godine. Riječ je o prvom domaćem brendu ekstenzija u Hrvatskoj, čije su kvaliteta i izrada, doslovno opipljive.

Kako smatram da svaki uspješan poslovni model treba kontinuiranu nadogradnju, duže vrijeme sam se bavio idejom proširenja poslovanja. Budući da je frizerstvo područje mog djelovanja, logično je da sam želio ostati u okvirima beauty industrije, no bio mi je cilj osmisliti projekt koji nije vezan isključivo uz osobnu uslugu i radno intenzivno poslovno djelovanje. Prije epidemije, kako bi bili u toku s tržišnim inovacijama, posjetili smo nekoliko svjetskih sajmova beauty industrije koji su uvijek najbolji izvor novih poslovnih kontakata i svježih ideja. Iako smo imali mnogo opcija za uvoz drugih brendova, odlučili smo se za vlastitu proizvodnju kako bi mogli kontrolirati proizvodne procese i time garantirati kvalitetu našim kupcima – dodaje Zvonimir Franić, vlasnik salona Franić i brenda Hair by Franić.

Tijekom karantene u 2020-oj, ideja je finalno razrađena i privedeno je kraju testiranje uzoraka koje je trajalo tada već preko godinu dana. Odabrana je proizvodna tehnologija nevidljivog silikonskog spoja koji dopušta čak i osobama s vrlo tankom kosom, nošenje ekstenzija bez straha da će spoj izgledati neprirodno i zamjetno.

Poslovni plan prvenstveno je regionalni te postoje projekcije za razvoj brenda za naredne tri godine. Plan je plasiranje ekstenzija na tržište izvan Hrvatske te se potencijalno upustiti i u razvoj distribucijske mreže. Osim ekstenzija, u fokusu im je i razvoj frizerskog pribora i alata od kojih su neki prototipovi trenutno u testnoj fazi, a jedan od ciljeva je do kraja ove godine definirati proizvodnju za još jedan inovativni proizvod branda Hair by Franić, a planirani iznos investicije do kraja godine iznosi milijun kuna.

Moja vizija je bila ponuditi svim kolegama kvalitetu kroz brend iza kojeg stojim ja i u koji u potpunosti vjerujem. Martina Budak, izvršna je direktorica projekta i žena bez koje ovog danas ne bi bilo. Uspjela je sve moje zamisli pretočiti u jezik razumljiv proizvođaču i time dobiti točno ono što sam htio, dok je kreativni direktor projekta Karlo Rusan – za kraj dodaje Zvonimir.

PS/SM

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox