221.891 sati zdravog sna !

11/03/2013

Prosječan Hrvat odspava oko 221.891 sati tijekom svog životnog vijeka! Sve dinamičniji i stresniji životni stil čine kvalitetan san još neophodnijim za pravilno funkcioniranje tijela i uma tijekom dana. Na kvalitetu sna utječe mnogo čimbenika - temperatura i vlaga zraka u sobi, svjetlost i buka u spavaćoj sobi, određena zdravstvena stanja, životne navike, ali i ono najbitnije - kvaliteta madraca. Čak 95 posto ortopeda potvrđuje da glavni krivac za loš i nemiran san može biti upravo nepravilan, nekvalitetan i star madrac.

 

Povodom Međunarodnog dana spavanja, Ergoactiv, domaći proizvođač kvalitetnih madraca, zajedno s ortopedom mr.sc. Ivanom Karlakom, dr.med. organizira savjetovanje o načinima kako poboljšati san te time i kvalitetu života. Savjetovanje će se održati u Mesničkoj ulici 7, u Zagrebu, 16. ožujka od 10.30 do 13.00h.

Posebna pažnja tijekom savjetovanja posvetit će se dječjem uzrastu jer djeca do prve godine života spavaju do 22 sata dnevno, a do puberteta oko 10 sati. Dijete u prvoj godini života naraste prosječno i do 25 cm, a nakon toga do pubertetskog zamaha prosječno raste 6 cm godišnje. Za zdrav tjelesni rast i razvoj od najranije dobi potrebno je osigurati kvalitetan i za dječju uzrast prilagođen madrac. Upravo stoga Ergoactiv je razvio i prvi hrvatski dječji madrac ErgoKids, namijenjen mališanima od 2. do 16. godine života koji raste zajedno s djetetom. Zahvaljujući prilagodbi djetetovim promjenama u težini i visini ErgoKids nudi savršenu ergonomsku potporu zdravom rastu dječje kralježnice omogućujući mu dubok i zdrav san. (PS)

 

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox