4 pogreške u životopisu koje bi vas mogle stajati posla

08/05/2012

Konkurencija pri traženju posla je velika i teška te je potrebno eliminirati sve pogreške koje bi vas mogle stajati posla. Koje su najčešće pogreške u životopisima, donosi metro-portal.hr.

Subjektivni tekst

Samopouzdanje je dobrodošla odlika kad tražite posao, no jedno je pisati hvalospjeve o sebi, a nešto drugo ako to imate čime potkrijepiti. Pokažite potencijalnom poslodavcu popis projekata na kojima ste radili, popis klijenata s kojima ste surađivali i preporuke.

Previše informacija

Ne morate u životopisu navesti sve što ste ikada radili. Iako mislite da ćete time poslodavcu pokazati kako imate  puno radnog iskustva, možda ćete si samo odmoći. Naime, poslodavac će u moru informacija teško moći vidjeti ono što vas čini dobrim kandidatom.

Pravilo gornje trećine

Studije pokazuju da je prva trećina životopisa presudna za odluku hoće li vam poslodavac pružiti priliku za razgovor. Zbog toga iz gornje trećine životopisa poslodavcu mora biti jasno tko ste, čime ste se bavili i što vas razlikuje od drugih kandidata.

Kičasti font

Iako neki stručnjaci misle kako je dobro biti kreativan pri pisanju životopisa, to se možda neće svidjeti svim poslodavcima. Ako niste sigurni da će to cijeniti poslodavac kod kojega se prijavljujete za posao, igrajte na sigurno, a životopis neka bude pregledan i jednostavan. (jk)

 

 

Izvor: www.metro-portal.hr

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox