5 pogrešaka koje ubijaju motivaciju zaposlenika

19/03/2012

Pojedini postupci, pa čak bili i nesvjesni mogu uništiti motivaciju vaših zaposlenika i negativno utjecati na radnu atmosferu. Kako se to ne bi dogodilo, portal profitiraj.hr donosi pet najčešćih pogrešaka koje treba izbjegavati u odnosu sa zaposlenicima.

Natjecateljsko okruženje

Na prvi pogled stvaranje natjecateljskog okruženja na radnom mjestu može biti dobra ideja, no prije ili kasnije netko će se neprijateljski postaviti prema pobjedniku, tvrtki ili vama. Nastojte pred tim postavljati izazove u kojima nema gubitnika.

Ignoriranje potreba zaposlenika

Kada znate što pokreće vaše zaposlenike lakše ćete ih motivirati na posao. Ako im ni ne možete ponuditi sve što žele, uvijek postoje načine da u njihov posao inkorporirate nešto što vole i što im predstavlja izazov.

Premalo cijenite marljive zaposlenike

Nemojte se dovesti u situaciju da ne cijenite i ne nagrađujete zaposlenike koji odlično obavljaju svoj posao jer će u protivnom otići prije ili kasnije.

Nagrađujete hvalisavce

Budite svjesni da postoje zaposlenici koji svoj posao obavljaju kako dobro, ali u tišini i bez hvalisanja te ih nagradite za predan rad.

Niste upoznali zaposlenike sa „širom slikom“

Većina zaposlenika želi doprinijeti razvoju tvrtke za koju rade, a vaš posao kao lidera je da ih usmjerite u pravom smjeru. (jk)

 

Izvor: www.profitiraj.hr

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox