6 savjeta kako okrenuti prilike u svoju korist

29/03/2012

Vremena su teška, bilo da radite u maloj ili velikoj tvrtki. Kako bi opstali neprestano morate raditi na usavršavanju i profesionalnom razvoju jer nikad ne znate što donosi budućnost. Prije nego napustite sadašnje radno mjesto bilo bi mudro poslušati šest savjeta koje donosi poslovni.hr.

Upoznajte što više ljudi

Potrudite se upoznati što je moguće više ljudi, no nemojte gubiti vrijeme na nepotrebne odnose. Možda zvuči grubo, ali poslovno nastojte kontaktirati što više ljudi od kojih bi jednom mogli imati korisni.

Odite na što više sastanaka

Umrežavanje je jednako važno kao i vaše znanje i sposobnosti. Otiđite na što je moguće više sastanaka, čak i s ljudima koji vam možda nisu zanimljivi jer bi vam u budućnosti mogli profesionalno koristiti.

Učenje

Nije važno koja je vaša sadašnja pozicija, već koja ste znanja i vještine stekli na poslu.

Budite inovativni

Razmišljajte izvan okvira, budite kreativni i iskoristite svoje potencijale do krajnjih granica kako bi uspjeli.

Štednja

Vremena su teška pa bi bila dobra opcija štedjeti za crne dane, a ako jednog dana želite pokrenuti vlastiti posao dobro je imati ušteđevinu s kojom ćete početi.

Ne očekujte da ćete u tvrtki biti godinama

Napravite rezervni plan za slučaj da dobijete otkaz ili ako vam ne uspije pokrenuti vlastiti biznis. Držite oči širom otvorene i planirajte za slučaj krize. (jk)

 

 

Izvor: www.poslovni.hr

 

 

 

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox