7 zapovijedi sastanka s klijentom

24/02/2012

Sastanci s potencijalnim klijentima ili investitorima, ako ne uspiju mogu vas koštati i vremena i novaca.  Koje su najčešće pogreške tijekom takvih sastanaka, donosi profitiraj.hr.

Kašnjenje

Kašnjenjem na sastanak šaljete poruku klijentu da ne cijenite njegovo vrijeme, stoga probajte doći barem 15 minuta ranije.

Glumljenje ljubaznosti

Nemojte se prema klijentu ili investitoru ponašati kao prema davno izgubljenom prijatelju jer će tako ponašanje doživjeti kao lažno, a vas kao očajnika koji je spreman na sve da zaključio posao.

Ne slušate

Poslovni sastanci svode se građenje odnosa i prikupljanje informacija. Ako budete samo pričali teško da ćete doći do toga. Postavljajte pitanja i pozorno slušajte što će vam druga strana reći.

Svađa

Ako se klijent ne slaže s vama oko nečega, svađa će samo zacementirati njegova uvjerenja. Nemojte se svađati, nego zatražite argumentiran odgovor zašto mu se nešto ne sviđa.

Naknadne obavijesti

Prije sastanka poradite na svim mogućim pitanjima i spremite odgovore jer klijenti ne žele čuti izjave poput: „O tome ću vas naknadno obavijestiti.“

Telefon

Na sastanku si ne možete dopustiti odgovaranje na pozive, poruke, mailove i slično. Najvažnija vam mora biti osoba s kojom ste na sastanku.

Bez okolišanja

Ne kaže se uludo: Vrijeme je novac. Nemojte okolišati kako bi došli do cilja. Napravite okvirni plan sastanaka  i držite ga se. Također, odredite približno vrijeme sastanka i nastojte ne odstupati od njega. (jk)

 

Izvor: www.profitiraj.hr

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox