Agrokor se želi širiti u Europu i SAD

10/12/2010

Agrokor želi nastaviti širenje u Europi i prodrijeti na tržište Sjedinjenih Američkih Država (SAD) kako bi stvorio uvjete za nastavak rasta dobiti, kazao je u razgovoru za Bloomberg izvršni potpredsjednik Agrokora za strategiju i tržišta kapitala Ivan Crnjac.

Kompanija želi istražiti mogućnosti rasta na drugim tržištima, kazao je Crnjac u intervjuu objavljenom u petak.

Sada želimo učvrstiti našu poziciju na ostalim europskim i svjetskim tržištima, posebno u SAD-u, gdje je Agrokor sklopio ugovor o distribuciji s najvećim lancem trgovina namirnicama u SAD-u Krogerom - ističe Crnjac.

Kako bi prebrodio krizu zbog koje je Hrvatska kliznula u recesiju, Agrokor je nastojao povećati zaradu, dodaje on. Tako su prihodi u devetomjesečnom razdoblju zaključno s krajem rujna iznosili 19 milijardi kuna, čime su ostali gotovo nepromijenjen u odnosu na isto razdoblje lani. Dobit prije poreza, kamata, deprecijacije i amortizacije porasla je 10 posto.

U uvjetima krize, deflacije i smanjene potrošnje uspjeli smo povećati profitabilnost, generirati snažan tok novca i ojačati poziciju u regiji - istaknuo je Crnjac. (Hina) 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox