Apple predstavio iPhone 4S

05/10/2011

Umjesto očekivanog iPhonea 5, Apple je predstavio iPhone 4S, bržu verziju svog najprodavanijeg 'smartphonea' koji je opremljen i "osobnim pomoćnikom" s kojim možete razgovarati, izvješćuje CNN.

Jedna od novosti je da će iPhone po prvi puta biti dostupan na američkoj bežičnoj mreži Sprint, kao i na AT&T-u i Verizonu. iPhone 4S je "globalni telefon", što znači da će moći lakše ostvariti pozive na bežičnim mrežama diljem svijeta, a ne samo u SAD-u.

Telefon izgleda jednako kao i prethodni model, ali sadrži procesor A5 koji je sedam puta brži što se grafike tiče i dva puta brži u procesuiranju podataka. Košta od 200 do 400 dolara, zavisno od prostora za pohranu od 16 do 64 GB. Opremljen je kamerom od 8 megapixela i stabilizatorom slike. Kamera može snimati i HD video s rezolucijom 1080.

"Osobni pomoćnik", zvan Siri, prima glasovne naredbe i govor pretvara u tekst.

Navedeni iPhone 4S ima vrlo kompaktnu matičnu ploču s integriranim utorom za SIM karticu, sličnu CDMA verziji iPhonea 4. S druge strane, prema dosadašnjim glasinama, iPhone 5 bi trebao imati dulje i tanje kućište sa zaobljenom pozadinom i Qualcommov čipset s podrškom za CDMA i GSM mreže.

Predstavljanje novog iPhonea je umjesto bolesnog Steva Jobsa vodio novi izvršni direktor Applea, Tim Cook. (Hina/jk)

 


 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox