Bizarno: Pristup internetu spajanjem na beskućnike

14/03/2012

Marketinška agencija BBH opremila je beskućnike 4G uređajima, odnosno bežičnim ruterima pretvorivši ih u hodajuće „wi-fi hotpostove“, piše Poslovni dnevnik.

Projekt je izazvao kontroverzne komentare, jedni smatraju da je pogrešan, dok drugi kažu kako pomaže pozitivnoj interakciji građana i beskućnika pri čemu su građani pozvani da plate dva dolara kako bi imali pristup internetu od 15 minuta preko rutera koji sa sobom nose beskućnici.

Beskućnike koji su pristali sudjelovati u ovom projektu  lako je prepoznati jer nose majicu s natpisom: "Ja sam 4G hotspot".

Agencija BBH kaže da ovaj projekt daje alternativu incijativu koja je beskućnicima dala priliku da sami pišu, izdaju i prodaju novine s tematikom života na ulici, budući da je novinskih izdanja zbog interneta sve manje. Agencija objašnjava kako beskućnici u ovom slučaju prodaju online novine i pristup internetu.

Kako agenciji ovo nije prvi projekt s beskućnicima mnogi sumnjaju da zapravo na ovaj način samo privlače pozornost na svoje marketinške aktivnosti. (jk)

 

 

Izvor: Poslovni dnevnik, 14. ožujka 2012.

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox