CNN objavio priču o Hrvatskoj kao domovini kravate

19/10/2011

CNN iReport objavio je na svojoj stranici prilog o kravati kao hrvatskom doprinosu svjetskoj baštini kojeg je napravila neprofitna organizacija Academia Cravatica u povodu 18. listopada koji se od 2008. obilježava kao Međunarodni dan kravate.

CNN iReport je dio portala te američke televizijske kuće na kojem korisnici portala objavljuju svoje priče i mišljenja. Najbolje priče s ove stranice CNN provjerava i potom ih prenosi na druge platforme CNN-a. U video prilogu predstavlja se Hrvatska kao domovina kravate, kao i kratka povijest nastanka kravate te brand "Croata".

Probajte zapamiti - Hrvatska je izumila kravatu, poručuje se u prilogu u kojem je ispričana priča o hrvatskim vojnicima koji su u Francuskoj nosili crvene marame vezane "a la croat". Objašnjava se kako je to ujedno i korijen za riječ kravata na mnogo jezika.

Kravatom šaljemo poruku iskrenih i trajnih vrijednosti kao dobrog temelja za budućnost, poručuje tim povodom Academia Cravatica sa CNN iReporta. Academia Cravatica ustanovljena kao neprofitna organizacija utemeljena je 1997. godine kako bi promovirala i očuvala priču u nastanku kravate. (Hina/jk) 

Prilog možete pogledati OVDJE.

 


 

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox