Coca Cola ukida proizvodnju staklene povratne bočice

11/10/2012

Coca Cola je odlučila ukinuti proizvodnju male staklene i povratne bočice pa će tako s tržišta nestati jedno od mnogih prepoznatljivih pakiranja.   

Tvrtka Winona iz savezne države Minnesote za Coca Colu proizvodi bočice još od davne 1932. godine. Tradicija se prekida jer je tvrtka u utorak objavila da više nema poslovnog razloga za nastavak izrade boca koje su bile prodavane uz depozit od 20 centi, a on se vraćao uz povrat.  Limenke i PET boce tako su istisnule originalnu staklenu bočicu koja je svojim dizajnom postala jednom od ikona prošlog stoljeća, prenosi tportal.hr

Središnjica velike svjetske kompanije za proizvodnju bezalkoholnih pića u Atlanti objavila je da se više neće proizvoditi manje boce težine 6 unci, odnosno184 grama, ali će i dalje nastaviti puniti boce od 8 unci, odnosno 226 grama, koje imaju manje stakla, ali sadrže više napitka. To su boce koje su uglavnom prisutne na našem tržištu, mogu se reciklirati, ali nisu povratne.

Manje boce, čija je proizvodnja sada prestala, bile su sve rjeđe pa su se kupovale više kao suvenir, a vlasnik tvrtke Winona za AP je izjavio da su često kolekcionari dolazili do njih samo da kupe nekoliko primjeraka.  U posljednjoj je turi u utorak proizvedeno 6000 tih bočica koje će se prodavati online za 20 dolara po komadu.  (HT)

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox