DANI POSLOVNE EDUKACIJE: Da bi bili uspješni morate napraviti promjenu u svojoj glavi

17/05/2012

Da bi došli do svojih ciljeva morate napraviti promjenu u svojoj glavi, rekao je Saša Karlovčan na početku predavanja "Radom na osobnim emocijama do poslovnih uspjeha".

Osobne emocije ne možemo odijeliti od poslovnih uspjeha jer posao nosimo sa sobom i nakon radnog vremena, rekao je Karlovčan.

Ono što vidimo vani određujemo kao ponašanje, a ne vidimo sve ono „ispod“ što kontrolira nesvjesni um:  naše stavove, shvaćanja, vrijednosti i vjerovanja.

Ono što mislimo utječe na naše reakcije i ponašanje, dovoljno je samo često puta pomisliti na nešto loše i to će se vjerojatno dogoditi, naglasio je Karlovčan. Obično se susrećemo s nekoliko vrsta negativnih uvjerenja koji se svode na sljedeće: Ja to ne mogu, Ja to ne zaslužujem i Nije to za mene.

Kako bi se osjećali bolje, važan je položaj tijela. Uspravan položaj tijela i uzdignuta glava garantiraju bolje raspoloženje. O nama ovisi, hoćemo li hodati namršteni ili nasmiješeni, samo to moramo osvijestiti.

Metoda sidrenja

Uvijek postoji izbor za sve što radimo, a odluka i promjena ovise o nama. Karlovčan je okupljenima prezentirao metodu sidrenja kojom si mogu pomoći protiv negativnih stvari, ojačati samopouzdanje, ostvariti poslovne uspjehe.

U situaciji kada se osjećate dobro i kada proživljavate neku dobru emociju, pronađite si točku na tijelu gdje želite „sidriti“ tu emociju i to kinestetski, odnosno dodirom „sidrite“ emociju na neki dio tijela, poput ruke. Kada se ponovno osjećate loše, dodirnete mjesto na kojem ste „sidril“ i emociju, a efekt loše emocije se smanjuje.

Za visoke letove treba balans oba krila, balans između uvjerenja, emocija i racija, zaključio je Karlovčan. (ps)

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox